StoryEditor

Jitka Fürst skončila v rádiu Evropa 2

03.05.2016, 14:01
Z vedenia odchádza po piatich rokoch, funkcie sa dočasne ujal Miroslav Hrnko.

"Ku koncu apríla skončila z osobných dôvodov vo funkcii riaditeľky Evropy 2 Jitka Fürst. stála vo vedení rádia päť rokov, počas ktorých posunula stanicu nielen v oblasti programu, hudby či marketingu, ale aj v oblasti digitálnych aktivít, najmä na sociálnych sieťach," uviedla v tlačovej správe Zuzana Nevoralová z Lagardere Active ČR.

Počas jej pôsobenia Evropa 2 rozbehla niekoľko projektov ako je Ibiza s Evropou 2, Maturiťák, Hudobné  ceny Evropy 2 alebo nový hudobno-programový projekt Evropa 2 Unplugged.

Michel Fleischmann, konateľ spoločnosti a prezident skupiny Lagardere Active ČR, poveril riadením stanice dočasne Miroslava Hrnka, generálneho riaditeľa skupiny Lagardere Active ČR.

"Evropa 2 pre mňa zostáva aj naďalej srdcovou záležitosťou. Verím, že v aktivitách, ktoré sme spolu naštartovali, bude tím pokračovať úspešne ďalej. Ďakujem celému tímu za ich profesionálny prístup nadšenie a za to, že sme celých päť rokov, čo som bola vo funkcii, išli na maxximum a naozaj neboli normálne rádio, "povedala Jitka Fürst.

Jitka Fürst šéfovala od januára 2014 aj slovenskej dcére Europa 2. Od januára tohto roka sa novým programovým riaditeľom stal  Dušan Vančo, ktorý dovtedy zastával aj funkciu marketingového manažéra.  Vančo tak nahradil Jitku Fürst, ktorá od januára pôsobila  v úlohe koordinátora a konzultanta nadnárodnej značky Evropa 2. Koncom marca slovenská stanica oznámila ďalšie personálne zmeny na úrovni manažmentu. Od 1. apríla sa riadenia českých aktivít skupiny Lagardere, do ktorých patrí aj slovenská Europa 2, ujala nová generálna riaditeľka Tatiana Ďuricová. Tá prišla do Evropy 2 zo spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a.s.

Zdroj: Mediahub, pš

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:29