Motív (Motive)
StoryEditor

Joj má nový seriál namiesto C.S.I. Kanadský Motív (video)

02.09.2015, 00:01
Po skončení Kriminálky New York to TV Joj skúsi s kanadským importom. Do vysielania chystá krimiseriál Motív.

Televízia Joj chystá novú seriálovú akvizíciu, ktorou v programe nahradí reprízy C.S.I.: Kriminálky New York (CSI: NY). Bude ňou kanadský krimiseriál Motív (Motive).

Motív odštartuje na Joj v utorok 8. septembra a bude sa vysielať od utorka do štvrtka o 23. hodine. Teda v pôvodnom slote newyorskej CSI, ktorá na Jojke týždeň predtým ukončí piatu sériu a nebude pokračovať šiestou.

Motív sa natáča od roku 2013 na objednávku kanadskej stanice CTV. Kúpila ho napríklad Česká televize alebo americká ABC, ktorá minulé letá odvysielala dve série. V Kanade mala druhá séria podľa tlačovej správy priemernú 1,3-miliónovú sledovanosť na všetkých platformách, oproti prvej rástla a tak si stanica objednala aj tretiu. Tá mala premiéru tento rok, opäť ju pozerávalo 1,3 milióna divákov a podľa tlačovej správy išlo o najsilnejšiu sezónu seriálu v skupine 18-34. Už dnes je isté, že vznikne aj štvrtá séria.

Joj kúpila seriál od distribučnej spoločnosti NBC Universal International.

 

O čom je Motív (Motive)

zdroj: anotácia TV Joj

Kanadský kriminálny seriál (2013)

Hrajú: Kristin Lehman, Louis Ferreira, Brendan Penny, Lauren Holly, Roger Cross

Réžia: Bronwen Hughes

Šikovná a mimoriadne schopná detektívka Angie Flynnová z oddelenia vrážd vo Vancouveri odhaľuje aj tých najprefíkanejších vinníkov starostlivým skúmaním všetkých možných motívov spáchaného trestného činu. Jej najbližšími partnermi v tíme sú kriminalisti Oscar Vega, Brian Lucas a Dr. Betty Rogersová. K úspešnému riešeniu závažných prípadov pozitívne prispieva aj fakt, že Angie okrem náročnej profesionálnej práce sama vychováva syna Mannyho. Skúsenosti matky jej neraz umožnia zaujať odlišný pohľad na aktuálne vyšetrovanie a pomáhajú jej dospieť k správnym záverom.

Špecifikom kriminálneho seriálu Motív je metóda rozprávania - na začiatku každej epizódy sa totiž odhalí, kto je vrah a kto je obeť. Následne môžeme sledovať vyšetrovanie prípadu a súčasne aj snahu vinníka zahladiť po sebe stopy, či zaviesť políciu do pasce alebo slepej uličky. Až na konci sa dozvieme, aký bol skutočný motív zločinca, ktorý ho viedol k spáchaniu činu.

https://youtu.be/wUN2apQQLDk

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:20