StoryEditor

Joj Media House vstúpila na rádiový trh

22.07.2015, 15:45
Spoločnosť rozšírila svoj biznis. Má vplyv na firmu, ktorá robí pre Jemné a ďalšie dve rádiá. Stopy Jemných sa posunuli na Cyprus.

Joj Media House rozšírila svoj biznis aj na rádiový trh. Túto informáciu objavili Stratégie v jej kvartálnej finančnej správe.

Joj Media House ovládla Radio Services - spoločnosť spájanú s Jemnými, Anténou Rock a Vlnou. Konkrétne: Joj Media House uvádza, že sa stala 100 % vlastníkom akciovej spoločnosti Harad a prostredníctvom nej vlastní 100 % podiel v eseročke Radio Services. Do dozornej rady Haradu dosadila ľudí priamo z televízie Joj.

"Spoločnosť Joj Media House po úspešnej akvizícii spoločnosti Harad vstúpila na rádiový trh," uvádza v najnovšej prezentácii pre inzerentov.

Radio Services je podľa Joj Media House zameraná na "poskytovanie služieb vysielateľom rádií" a ako konkrétne príklady uvádza "zabezpečovanie vysielania, vysielacieho kontentu, ako aj predaj reklamného priestoru". Radio Services vystupuje ako representative rádií Jemné, Anténa Rock a novej stanice Vlna. Za všetky tri predáva reklamu, zároveň sú tam aj ďalšie personálne prepojenia napríklad na programe či marketingu. Všetky stanice majú aj rovnaké sídlo. Spoločného vlastníka nemajú - zakazuje to zákon.

Prepojenie na Joj Media House v minulosti priznávala finančná skupina J&T. Vo svojej výročnej správe za rok 2012 uviedla, že "skupina J&T tu pôsobí ako významný financujúci subjekt".

 

O tom, že sa v Radio Services a s ňou spojenými rádiami niečo udialo, naznačovali zmeny v obchodných registroch uskutočnené v apríli. Toto je ich prehľad podľa orsr.sk:

Harad, a. s.

  • od apríla je v predstavenstve Richard Flimel
  • od apríla sú v dozornej rade Mojmír Mlčoch (finančný riaditeľ Joj), Martin Heržo (obchodný riaditeľ Joj) a Roland Kubina (šéf spravodajstva a programu Joj)

Tam Art Productions, s. r. o.

  • firma je držiteľom licencie na rádio Jemné
  • do apríla bol jej spoločníkom Harad, a. s.
  • od apríla sa spoločníkom stala Filament Company Limited sídliaca na Cypre

Joj Media House má cez Slovenskú produkčnú (v minulusti sa s ňou zlúčila J&T Media Enterprises) a následne cez Mac TV televízie Joj, Plus, Wau a ďalšie. Vlastní tiež BigBoard Slovensko a cez ňu aj BigMedia a Recar Slovensko. Podniká aj v českej a rakúskej outdoorovej reklame.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:09