StoryEditor

Joj Cinema musí po žalobe Novy zmeniť logo (aktualizované)

21.07.2015, 11:03
Nova a Joj sa sporia o logo Joj Cinema. Vo veci už padlo aj predbežné rozhodnutie súdu.

Po vstupe spoločnosti Joj Group na český trh čelí žalobe. Vlastníka licencie Joj Cinema, spoločnosť Doneal, zažalovala spoločnosť CET 21.

Prevádzkovateľ televízie Nova sa s ňou sporí o nové logo. Informáciu priniesol portál mediaboom.sk, podľa ktorého je problémom zavináč v logu a Nova ho označuje za kópiu jej loga pre Nova Cinema. Spor môže mať aj biznisový rozmer, keďže Joj Cinemu možno vnímať ako konkurenta skupiny Nova na českom trhu.

Vo veci už padlo predbežné rozhodnutie: súd rozhodol, že Joj nesmie využívať aktuálne logo dovtedy, kým sa spor neuzavrie. Vyhodiť musí práve spomínanú špirálu, ktorá je charakteristická pre celú skupinu Joj.

"Obdržali sme predbežné opatrenie, na základe ktorého meníme logo a postupujeme celú záležitosť našim právnikom. Prebiehajúce súdne spory nekomentujeme," povedal šéf skupiny Joj Marcel Grega.

Kedysi boli Nova a Joj sesterské televízie. Joj vznikla v roku 2002 ako projekt Vladimíra Železného, ktorý v tom čase ovládal Novu. A práve vtedy Joj prebrala aj logo s typickým nováckym zavináčom. Zaujímavosťou je, že Joj v tomto smere pokračovala i naďalej a keď v roku 2007 menila logo, ponechala si aj 2D zavináč, ktorý iba vsadila do červeného štvorca. Nova pri redizajne svojho loga približne pred desiatimi rokmi začala používať 3D verziu zavináča a vzdialila sa tak pôvodnému logu.

Spor sa týka iba českého územia, na ktorom Nova vysiela. Joj Cinema vysiela s českou licenciou a spadá pod české zákony.

Televízia aktuálne prerába logo Joj Cinema, ktoré musí čo najskôr prestať používať.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:26