Patrick Duffy v seriáli Dallas
StoryEditor

Koniec naftárskej ságy: Seriál Dallas zrušili

06.10.2014, 11:04
Dallas nezopakuje úspech svojho predchodu. Zrušili ho a dožije sa iba troch sérií.

Dallas nezopakuje úspech svojho predchodcu z 80. rokov. Nová verzia seriálu o naftárskej rodine a jej intrigách končí po troch sériách. Oznámila to stanica TNT v tlačovej správe. Poďakovala sa tvorcom, hercom a ľuďom z Dallasu, kde sa seriál natáčal.

Dvojhodinové finále tretej, a ako sa teraz ukázalo aj poslednej série, videlo v septembri na TNT podľa dát Nielsen Research 2,4 milióna divákov (naživo + do 3 dní zo záznamu), z toho 1,1 milióna vo vekovej skupine 25-54.

Podľa The Hollywood Reporter seriál doplatil na klesajúcu sledovanosť: v roku 2012 odštartoval ako hit s približne 7 miliónmi divákov, ale rýchlo klesal. Stanica okrem toho zariskovala a presunula ho z leta do konkurenčnejšieho jesenného obdobia. Keď to prehodnotila a Dallas vrátila späť na leto, už boli jeho výkony pod 2 miliónmi (naživo + v ten istý deň zo záznamu).

Nový Dallas sa tak skončí po 3 sériách, respektíve 40 epizódach. Jeho predchodca vydržal 14 sezón od roku 1978 do 1991, okrem toho získal Zlatý glóbus a niekoľko cien Emmy. Nový Dallas žiadnu cenu nedostal.

Vo vynovenom Dallase si zahrali "naftárski nováčikovia" Josh Henderson, Jesse Metcalfe či Brenda Strong, ale aj herci známi z pôvodnej série Patrick Duffy, Linda Gray a Larry Hagman. Hagman zomrel počas natáčania vo veku 81 rokov, jeho smrť zakomponovali do deja.

Dallas predáva spoločnosť Warner Bros. International Television Distribution. Na Slovensku ho kúpila Markíza a skúsila to s ním začiatkom roka 2013 v najsilnejšom možnom čase o 20. hodine. Po niekoľkých epizódach ho však posunula na neskoršiu hodinu.

Stanica TNT má vo svojej seriálovej ponuke kriminálky ako Bostonské vraždy (Rizzoli & Isles) alebo Oddelenie závažných zločinov (Major Crimes). Toto leto odštartovala aj novinka The Last Ship - seriál o pandémii a postapokalyptickom svete. Za výkonného producenta stanica angažovala režiséra Transformerov Michaela Baya. Prečítajte si viac o The Last Ship a naše hodnotenie.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:26