Nové Akty X (The X-Files)
StoryEditor

Lákadlo pre Joj? Nové Akty X čoskoro začnú predávať televíziám

29.09.2015, 14:15
Akty X sa budúci rok vrátia s novými epizódami, distribútor však novinku už teraz ukáže televíziám vrátane Joj.

Amerika chystá návrat Aktov X (The X-Files) a distribútor ich chce už budúci týždeň dostať do pozornosti svetových vysielateľov, ktorí by ich prípadne mohli kúpiť pre svoje trhy.

Už na najbližšom veľtrhu MIPCOM, ktorý sa koná budúci týždeň v Cannes, sa Akty X svetovým televíziám ukážu. Na 6. októbra je v Cannes naplánovaná "svetová premiéra" nových Aktov X pre distribútorov. Ako vyplýva veľtržného webu, bude to vôbec prvýkrát, čo televízie novinku reálne uvidia. Distribútor ukáže celú prvú epizódu.

Akty X sa vrátia s rovnakou zostavou - výkonný producent Chris Carter, herci David Duchovny a Gillian Anderson - no tentoraz ako 6-dielna miniséria. Fanúšikovia sa jej dočkajú v januári. V časoch najväčšej slávy vedeli Akty X urobiť dvojciferné výsledky: v sezóne 1996/1996 mali 11,4-percentnú sledovanosť v amerických domácnostiach.

Vysielacie práva na Akty X pre Slovensko môže získať skupina Joj. Seriál totiž predáva spoločnosť Twentieth Century Fox International Television Distribution, s ktorou na našom trhu obchoduje free-TV práva niekoľko rokov exkluzívne iba ona. Zástupcovia Joj na MIPCOMe budú.

Prečítajte si viac o téme:

https://youtu.be/JoIRNja8pMc

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 03:28