StoryEditor

Markíza International štartuje v pondelok svoje vysielanie v Česku

25.01.2016, 11:23
Českí diváci budú môcť od 1. februára sledovať všetky relácie TV Markíza - vrátane Televíznych novín, Hornej Dolnej alebo šou Kredenc.

Skupina Markíza oficiálne spustí vysielanie novej stanice Markíza International na území Českej republiky už v pondelok 1. februára 2016 o 6:00 reláciou Teleráno.

 

Programová ponuka stanice Markíza International bude koncipovaná podobným spôsobom ako štruktúra televízie Markíza, využívajúc všetky obľúbené programy z portfólia vlastnej tvorby.

 

Diváci televízie Markíza International budú môcť v reálnom čase sledovať všetky kľúčové formáty pôvodnej tvorby skupiny Markíza - vrátane Televíznych novín, Reflexu, či Telerána, obľúbených seriálov Búrlivé víno a Horná Dolná, skvelých zábavných šou Kredenc a Vo štvorici po Slovensku vlakom, či reality šou Svokra.

 

Sme veľmi radi, že môžeme divákom v Českej republike priniesť to najlepšie zo Slovenska od Hornej Dolnej až po Cuky Luky. Markíza International bude predstavovať všetky farby televízie – humor, romantiku, napätie, reality šou, talentové programy, ale aj kvalitné spravodajstvo a publicistiku. Je to stanica pre celú rodinu,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

 

Programové sloty, v ktorých sa na klasickej TV Markíza vysiela obsah, pre ktorý skupina Markíza nedisponuje právami na vysielanie v zahraničí, vyplnia reprízy pôvodných relácií a to najlepšie z archívu TV Markíza. Diváci sa tak môžu tešiť napríklad na niekdajšie úspešné seriály ako Ordinácia v ružovej záhrade, Druhý dych, Horúca krv, či Mesto tieňov. Na obrazovky sa vráti tiež veľká talentová šou Talentmania, alebo zábavná šou Partička.

 

Markíza International by sa mala stať súčasťou ponuky satelitných, káblových a IPTV operátorov v Českej republike. V súčasnosti prebiehajú s prevádzkovateľmi retransmisie intenzívne rokovania ohľadom zaradenia stanice do ich základných programových ponúk. Vysielanie Markízy International si diváci budú môcť vychutnávať v HD kvalite, dostupná bude aj prostredníctvom video on-demand platformy VOYO.

 

 

 

 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 08:24