NATPE Europe
StoryEditor

Markíza, Joj aj RTVS si práve obzerajú svetové televízne novinky (video)

22.06.2015, 13:00
Televízie tento týždeň uvidia televízie svetové novinky, koná sa najväčší televízny veľtrh v strednej a východnej Európe NATPE Europe.

Tento týždeň sa televíziám predstavia svetové akvizičné novinky. V Prahe sa práve koná najväčší televízny veľtrh v strednej a východnej Európe NATPE Europe, na ktorý opäť prišli aj zástupcovia Markízy, Joj a RTVS.

Televíziám sa predstavia nové filmy, seriály a ďalšie akvizície od najväčších svetových distribútorov. Na veľtrhu bude premietať svoje novinky CBS Studios International - v katalógu má komediálny seriál Angel from Hell s Jane Lynch, Crazy Ex-Girlfriend alebo akčnú drámu Limitless. Videá z týchto seriálov nájdete na konci správy.

Screeningy chystajú aj Telemundo Internacional, Warner Bros. International Television a NBCUniversal International Television Distribution. Warner ani NBCUniversal na tie svoje nepustia novinárov.

Oproti predošlému ročníku NATPE Europe nastalo niekoľko zmien. Organizátori posilnili konferenčnú časť, na veľtrhu budú predajcovia televíznych formátov hovoriť o trendoch na formátovom trhu, úspešných novinkách a prepadákoch alebo o tvorbe noviniek verzus adaptovaní už existujúcich nápadov.

NATPE hlási, že do Prahy príde vyše 120 predajcov/vystavovateľov z 25 krajín, z toho dve desiatky úplne prvýkrát. Sú medzi nimi Gaumont, Scripps Networks International či WDR mediagroup. Stratégie si zase všimli, že na pražský veľtrh tento rok nepríde napríklad formátová spoločnosť Keshet International a nezávislý distribútor Lionsgate tentoraz nebude mať screeningy. Prečítajte si rozhovor s predajkyňou Keshetu z minulého NATPE Europe.

Slovensko pokračuje na veľtrhu v "tradičnej zostave". Predajcov nemáme žiadnych, nakupovať a pozrieť si novinky prídu zástupcovia Markízy, RTVS, Joj a tiež bývalá programová riaditeľka Markízy Martina Lišková. Na NATPE Europe sa chystá aj František Borovský - vôbec prvýkrát za českú spoločnosť Barrandov Televizní Studio, keďže v apríli sa stal programový riaditeľom TV Barrandov.

Česi majú celkovo väčšie zastúpenie: až 47 ľudí príde nakupovať pre české firmy, dve české spoločnosti FranklyWild Studio a Země pohádek budú na veľtrhu aj predávať. Minulý rok skúšala predávať tiež TV Barrandov a na veľtrhu otvorila vlastný stánok, no tento rok si to už nezopakuje.

 

Slovensko na NATPE||Europe 2015

Predajcovia: žiadni

Nákupcovia:

- Markíza - Slovakia: Peter Chalupa (Head of Acquisitions), Elza Strapková (Acquisition Manager)

- TV Joj/Slovenská produkčná: Erika Tóthová (Head of Acquisitions), Eva Dzurovčinová (Senior Acquisition Manager), Peter Adamik (Junior Acquisition Manager)

- RTVS: Katarína Slováková (Head of Acquisitions), Michalea Sabolčáková (Programme Buyer /TV Fiction series & Children´s Programmes)

- Foxx New Media: Martina Lišková (CEO)

Press: MAFRA Slovakia (Ivan Krasko)

 

NATPE Europe je pokračovateľom niekdajšieho veľtrhu NATPE Budapest a jeho predchodcu Discop. Prečítajte si o tom viac.

https://youtu.be/NJ7-PjlD2_M

https://youtu.be/-ctFmXGm_yE

https://youtu.be/yAZpdTR1mTY

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:24