The 100
StoryEditor

Markíza kúpila nový seriál pre mladých (video)

24.06.2014, 09:30
Skupina Markíza kúpila od Warner Bros. seriál The 100. Prečítajte si o ňom všetky podrobnosti.

Skupina Markíza má novinku: kúpila práva na americký seriál s potenciálom u mladých The 100.

Kúpu seriálu potvrdil šéf akvizícií Markízy Peter Chalupa pre oficiálny časopis veľtrhu NATPE Europe, ktorý sá práve teraz koná v Prahe.

Seriál The 100 kúpila skupina Markíza od svojho hlavného akvizičného partnera, spoločnosti Warner Bros. International Television Distribution.

The 100 patrí k najnovším americkým seriálom, prvá epizóda mala premiéru iba v marci tohto roku. Vysiela ho stanica programovo cieliaca na mladých od 18 do 34 rokov The CW, ktorá ponúkla už prvú 13-dielnu sériu a už informovala, že na sezónu 2014/2015 chce tiež sériu číslo dva.

Podľa dát Nielsen Research pozerávalo prvú sériu priemerne 2,7 milióna Američanov 2+ a v reklamne zaujímavej cieľovej skupine 18-49 mal rating 0,9 %, kým sezónny priemer The CW od septembra doteraz je iba 0,7 % (parameter most current zahrňujúci aj divákov do 7 dní zo záznamu). Stanica ho vysielala po seriáli Arrow, po ktorom dobre dedil divákov.

Vývoj sledovanosti The 100 na stanici The CW
(18-49, zdroj Nielsen Research, paramenter live+SD, teda sledovanie naživo alebo zo záznamu v prvý večer)

The 100 je sci-fi seriál odohrávajúci sa sto rokov po nukleárnej katastrofe, ktorá zasiahla Zem a prežili ju len skupiny ľudí na vesmírnych staniciach. Teraz sa chcú vrátiť späť na planétu, ale nevedia, či sa na nej dá prežiť. Viac informácií nájdete na konci správy.

Vizitka The 100

O čom je: Je to už takmer sto rokov, čo Zem zasiahla nukleárna apokalypsa, ktorú prežilo iba zopár ľudí obývajúcich priľahlé vesmírne stanice. O tri generácie neskôr dosahuje počet ľudí na nich číslo 4 000, zdroje sa míňajú. Skupinu 100 mladistvých väzňov tajne pošlú na Zem, aby zistili, či je na nej možné prežiť.

Žáner: sci-fi, dráma

Krajina pôvodu: USA

Domáca stanica: The CW

Premiéra: streda 19. marca 2014

Počet sérií: 1 (13 epizód), druhá séria potvrdená

Hrajú: Eliza Taylor, Paige Turco, Thomas McDonell, Marie Avgeropoulos, Bob Morley, Christopher Larkin, Devon Bostick, Isaiah Washington, Ian Cusick

Výkonní producenti: Jason Rothenberg, Elizabeth Craft, Sarah Fain, Leslie Morgenstein, Gina Girolamo, Matthew Miller

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

Čo na to Stratégie: Zaujímavá kombinácia sci-fi, drámy a dobrodružného žánru. Silná pilotná epizóda, dobrý námet... Avšak The 100 jasne cieli na mladých, má šancu hlavne u nich a "univerzálny" divák s ním môže mať problém. Jeho potenciál je dokonca ešte užší ako v prípade Arrow. Toto nie je žiadny Mentalista, NCIS či Hriešny zoznam, na Markízu do late-primu sa nehodí. Vidíme ho skôr na menších staniciach alebo v menej konkurenčných časoch. Tam si zaslúži nájsť diváka, je to totiž zaujímavý seriál.

http://youtu.be/ia1Fbg96vL0

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:16