Martina Šimkovičová v štúdiu Reflex špeciál
StoryEditor

Markíza prinesie Reflex špeciál. Bude meniť imidž divákov aj variť za 1 euro (video)

30.01.2015, 12:03
Nová relácia TV Markíza pôjde každú nedeľu pred Televíznymi novinami, moderuje Martina Šimkovičová. Prinášame podrobnosti.

Markíza bude mať novú týždennú reláciu. Už najbližšiu nedeľu 1. februára spúšťa Reflex špeciál.

Reflex špeciál pôjde vždy v nedeľu od 18:20 do 19:00. Televízia tak vytvára nové okno pre pôvodnú publicistickú tvorbu - pôvodne tu mala iba akvizície. Joj v nedeľnom podvečernom slote konkuruje reláciou Nové bývanie.

"Na nedeľu podvečer chýba príjemná, ľahká, optimistická, pozitívne nabitá relácia," zdôvodňuje vytvorenie Reflexu špeciál šéf spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča pre web markiza.sk.

Ako tvrdí televízia v anotácii a na webe, Reflex špeciál sa bude venovať "najmä ľahším lifestylovým a šoubiznisovým témam". Jej tematický rozsah bude od životného štýlu a celebrít až po dizajn a bytovú architektúru, najkrajšie domy a záhrady, varenie až po imidž. Stálou rubrikou bude napríklad varenie zo surovín v cene maximálne do 1 eura alebo Zmena týždňa, v ktorej bude Lenka Šoóšová meniť imidž divákov.

Reláciu moderuje Martina Šimkovičová, tvár Televíznych novín aktuálne na materskej dovolenke. Redakčne čerpá z tímu, ktorý pripravuje aj klasický Reflex - šéfrdramaturgičkou je Zuzana Štelbaská, redaktormi Mirka Ondrejčíková, Simona Miazdrová, Lenka Perželová, Boris Pršo a Lenka Šoóšová.

Markíza vytvorila k novej relácii aj stránku reflexspecial.markiza.sk. Na Reflex špeciál upozorňuje aj v upútavkách:

Nedeľný špeciál vychádza z magazínu Reflex, ktorý má Markíza v štruktúre cez pracovné dni od 17:25 do 17:50. Ide o jednu z jej najstarších relácií, vysiela sa už desiaty rok. Aktuálne dosahuje 219-tisícovú sledovanosť v reklamne dôležitej cieľovej skupine 12-54, respektíve rating 6,7 % (priemer od 7. do 29. januára 2015). Trhové podiely v tejto cieľovke sú na úrovni 28,4 % - pre Markízu je to uspokojivé číslo nad jej bežnými priemermi (napríklad minulý týždeň mala 25,0 %). Tohtoročné maximum prinieslo vydanie z pondelka 26. januára - 255 tisíc divákov v 12-54 (rating 7,8 %, share 32,3 %).

Vývoj Reflexu v januári 2015 (cieľová skupina 12-54)

Začiatkom minulého roka sa Reflex predstavil v novej podobe - grafickej, moderátorskej (Patrik Herman a Kveta Horváthová) aj dramaturgickej. Relácia dostala novú štruktúru, nastali tiež obmeny v tíme redaktorov. Pozrite si kompletný prehľad zmien.

 

Logo Reflexu špeciál

Moderátorka Martina Šimkovičová

 

zdroj dát: PMT/TNS SK

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 18:12