StoryEditor

Markíza získala licenciu na vysielanie v Česku

23.02.2016, 14:40
K podpisu licenčnej zmluvy dôjde v nasledujúcich dňoch.

Skupina Markíza v týchto dňoch ukončila rokovania s Asociáciou prevádzkovateľov káblových a satelitných televíznych sietí v Českej republike (APKT ČR). Rokovanie sa týkalo Licenčnej zmluvy, ktorá má umožniť šírenie programovej služby Markíza International v Česku, uvádza sa v tlačovej správe. 

Referenčné znenie Licenčnej zmluvy budú mať k dispozícii všetci členovia APKT ČR a v nasledujúcich dňoch tieto samostatné právne subjekty pristúpia k jej podpisu. Prevádzkovatelia retransmisie tak legálnou cestou získajú stanicu z portfólia skupiny Markíza s právami vysporiadanými pre územie Českej republiky.

"Som spokojný, že po obojstranne korektnom prístupe došlo k dohode o Licenčnej zmluve na šírenie programu Markíza International," povedal Petr Bárta, podpredseda APKT ČR.

APKT ČR zastupuje 24 riadnych členov, ktorí dodávajú televíznu službu do takmer 160-tisíc domácností v celej Českej republike.

„Sme veľmi radi, že môžeme divákom v Českej republike priniesť to najlepšie zo Slovenska od Hornej Dolnej až po Cuky Luky. Markíza International predstavuje všetky farby televízie – humor, romantiku, napätie, reality šou, talentové programy, ale aj kvalitné spravodajstvo a publicistiku. Je to stanica skutočne pre celú rodinu,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Markíza International vstúpila na český televízny trh od pondelka 1. februára 2016 ako medzinárodná verzia slovenskej stanice - TV Markíza. Programová ponuka stanice Markíza International je koncipovaná podobným spôsobom ako štruktúra TV Markíza, využívajúc všetky obľúbené programy z portfólia vlastnej tvorby, pri ktorých skupina Markíza disponuje právami na ich šírenie v zahraničí.
 

Zdroj: red.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 14:20