StoryEditor

Mika: Redukcia zamestnancov je nevyhnutná

18.10.2012, 16:46

Na Úrad práce ohlásila RTVS prepustenie 298 ľudí.

K prepúšťaniu zamestnancov RTVS by mohlo prísť už pred 1. decembrom, podmienkou je však dohoda manažmentu RTVS s odborovými zväzmi.

 

Na Úrad práce ohlásila RTVS prepustenie 298 ľudí. Podľa slov generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku však ide o hraničné číslo. Mika zdôraznil, že pred spojením „hromadné prepúšťanie“ preferuje konštrukciu „redukcia zamestnancov.“ Pripomenul, že tento krok vychádza z potreby zachovať a aj skvalitniť programovú službu RTVS: „... ak chceme niečo z RTVS urobiť, tento krok je nevyhnutný.“

 

Vzhľadom k informáciám, ktoré doteraz priniesol benchmarking a personálny audit, sú niektoré funkcie v RTVS nadbytočné. „Nechceme robiť redukciu násilne a redukovať to, čo už redukovateľné nie je,“ uviedol Mika. Prepúšťanie sa podľa neho dotkne najmä ľudí zabezpečujúcich servisné a obslužné činnosti. Priestor na redukciu je aj v prípade niektorých činností, ktoré by bolo efektívnejšie zabezpečovať z externého prostredia.

 

K hromadnému prepúšťaniu v RTVS prišlo už počas éry Mikovej predchodkyne Miloslavy Zemkovej, kedy do konca septembra 2011 prišlo o prácu približne 200 zamestnancov. Médium však pokračovalo v redukcii zamestnancov aj potom.

Zdroj: TASR, mia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 21:31