StoryEditor

Na Slovensko mieri nové vydavateľstvo

23.11.2015, 13:32
Ide o vydavateľstvo Empresa Media, ktorej v Česku patria napríklad tituly Sedmička, Interview, Exkluziv aj Týden.

Ide o Empresa Media, ktorej v Česku patria napríklad tituly Sedmička, Interview, Exkluziv aj Týden.

Najskôr, a to už čoskoro, má na slovenskom trhu vyjsť mesačník Interview.  A údajne to nebude iba jediný titul českého vydavateľstva. Podľa neoficiálnych informácií Stratégií to časom bude aj spoločenský  týždenník Sedmička a exkluzívnejší mesačník Exkluziv.

Interview je titul, ktorý Empresa Media vpustila na trh v marci toho roka. Obsahový koncept je založený na hlbších rozhovoroch so zaujímavými ľuďmi, nielen zo sveta šoubiznisu.

Sedmička je spoločenský týždenník, ktorý tohto roku v Česku dokázal rásť v predaji. Spolu s Rytmom života sa striedajú na prvej a druhej priečke najpredávanejších týždenníkov.  Podľa oficiálneho auditu predaja tlače v Česku, predala Sedmička v septembri 145 824 kusov. Stala  sa tak druhým najpredávanejším týždenníkom. Jednotkou bol Rytmus života, vydavateľstva Bauer media, ktorý predal v septembri 163 790 kusov.

Dvojtýždenník Exkluziv spustilo na trh vydavateľstvo Empresa Media v decembri 2014. Šéf vydavateľstva Daniel Köppl, odôvodnil nový titul pre portál Mediař tým, že sa rozhodli vyplniť medzeru na trhu v segmente dvojtýždenníkov. V súčasnosti Exkluziv predáva mesačne okolo 20 000 výtlačkov.

Magazíny, ktoré vydavateľstvo Empresa Media plánuje uviesť na slovenský trh patria do segmentu spoločenských titulov. Sedmička a Exkluziv sú obsahom aj charakterom najbližšie k titulom: Rytmus života (Bauer media), Chvíľka pre teba (Bauer media), Slovenka (Star Production), Šarm (News Media Holding), Star magazín (Mafra Slovakia).

 

Kto stojí za vydavateľstvom Empresa Media?

Do portfólia vydavateľstva Empresa Media patrí časopis Týden, spoločenský týždenník Sedmička, časopis Instinkt, mesačník Interview, dvojtýždenník Exkluziv, ale aj tituly pre mládež Popcorn a Top Dívky, odborný časopis MarketingSalesMedia a elektronický denník Týden.cz. Okrem časopisov patrí k skupine Empresa Media aj TV Barandov.

 

Empresa Media do septembra tohto roku patrila výlučne českému podnikateľovi Jaromírovi Soukopovi. Na jeseň sa minoritným partnerom v mediálnom biznise Jaromíra Soukupa stala súkromná čínska a svetová investičná spoločnosť CEFC China Energy Company Limited. Do mediálnych aktivít Jaroslava Soukupa spadá aj mediálna agentúra Médea Group.

Zdroj: Petra Ševčíková

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 19:28