StoryEditor

Na Slovensku začne vychádzať nový časopis

13.02.2014, 15:23
Ide o koncept, ktorý vznikol v zahraničí. Hlavným konkurentom budú tituly Spoločnosti 7 Plus.

Na Slovensko prichádza ďalší časopis. Vydavateľstvo Versa Media chystá titul F.O.O.D. Vyplýva to z regitrácie, ktorú poslalo na Ministerstvo kultúry SR.

Slovenský F.O.O.D. začne vychádzať v marci. Pôjde o mesačník zameraný na varenie, pečenie a recepty.

Rovnaký časopis už má Versa Media v susednom Česku: jej sesterská spoločnosť Mladá fronta tam vydáva rovnomenný titul od roku 2008. "Mesačník F.O.O.D. je praktickým sprievodcom pre každého, kto rád varí s nápadom, pritom jednoducho a z čerstvých surovín," popisuje ho na svojom českom webe. Časopis má rubriky Sezóna (sezónne a lokálne dostupné suroviny), Doma (časovo náročnejšie víkendové menu), Ako na to (zložitejšie recepty krok za krokom) a Bedeker (svetové kuchyne). Svojich čitateľov označuje za ľudí, ktorí "sa nechajú často ovplyvniť reklamou", "značkový tovar je pre nich zárukou kvality" a "radi si priplatia za kvalitný tovar". Vychádza vo formáte 208 x 275 mm a základná inzertná strana stojí 129 tisíc Kč (4 686 eur). Český F.O.O.D. je dostupný aj pre iPady. Tlačená verzia sa predáva tiež na Slovensku.

Konkurentom v segmente časopisov o varení je na Slovensku napríklad mesačník Dobré jedlo Spoločnosti 7 Plus, ktorý minulý rok predával priemerne 37 826 výtlačkov podľa ABC SR. To isté vydavateľstvo má v portfóliu aj mesačník Navarené napečené (priemerný predaný náklad 10 217 výtlačkov v roku 2013).

V Česku F.O.O.D. predával priemerne 27 167 kusov z každého výtlačku v roku 2013 podľa ABC ČR a jeho tlačený náklad bol 43 388 kusov.

F.O.O.D. v roku 2013 v Česku
(zdroj: ABC ČR)

Versa Media vydáva na Slovensku časopisy ForMen, Moja psychológia, Diéta, Maminka, Moje zdravie, Šikovníček, Real-Immo a ďalšie.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 16:55