StoryEditor

Na trhu je nový bulvárny web FAKT24

24.05.2016, 15:02
Šéfredaktorom nového portálu je Štefan Šperka, ktorý pracoval tak v Novom čase ako aj denníku Plus Jeden deň.

Šéfredaktorom nového portálu je Štefan Šperka, ktorý pracoval tak v Novom čase ako aj v denníku Plus Jeden deň.

Nový spoločensko-bulvárny web FAKT24 ako sa píše v tlačovej správe, má byť konkurenciou pre existujúce weby s podobnou tematikou - topky.sk (Zoznam), pluska.sk (News and Media Holding) a cas.sk (Ringier Axel Springer Slovakia). Za novým portálom FAKT24 stojí vydavateľstvo Scandalist zo skupiny Scandal Media Group (SMG).

Layout webu je totožný  s portálom Bleskově.cz, ktoré kúpila Scandal Media Group v roku 2015 od vydavateľstva Economie. Na margo nového portálu sa vyjadril aj jeho šéfredaktor Štefan Šperka: „V časoch, kedy sú v mediálnom biznise vydavateľstvá podelené medzi finančné skupiny, vstupujeme na trh ako absolútne nezávislý hráč. Našim hlavným cieľom je prinášať kauzy z oblasti politiky, šoubiznisu a zaujímavé celospoločenské témy o ktorých sa na Slovensku mlčí. Garantujeme, že „FAKT“ za nami nie sú oligarchovia, ani politické subjekty.“

FAKT24 nie je neznámou značkou. V susednom Poľsku patrí k najnavštevovanejším bulvárnym portálom, ale šéfredaktor hovorí o tom, že s poľskou verziou nemá slovenská žiadne prepojenie.

Scandal Media Group vlastnia podnikatelia Karel Vágner a Vítek Koldinský.  Do portfólia spoločnosti patrí tiež influence marketing agentúra zaisťujúca komplexné služby v oblasti on-line marketingu a sociálnych sietí Social Pie, ATL agentúra S! 360, agentúra na plánovanie a nákup digitálnych médií Programmatic Media, mediálne poradenstvo, celebrity a PR management pod značkou Scandal!, vydavateľské aktivity spoločnosti Scandalist, PR agentúra Fruit Factory, e-commerce projekt Bon Affaire alebo softvér spoločnosť RedButton Technologies.

 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:49