Vražedné práva (How to Get Away with Murder)
StoryEditor

Najsledovanejší nový seriál uvidíme aj na Slovensku (video)

29.10.2014, 09:56
How to Get Away With Murder má v Amerike najvyššiu sledovanosť zo všetkých noviniek. Disney predal práva aj na slovenský a český trh.

Na Slovensku uvidíme nový americký seriál How to Get Away With Murder. Spoločnosť Disney Media Distribution, ktorá ho distribuuje celosvetovo, predala na Slovensko káblové práva.

Tento nový krimi/detektívny seriál odvysiela u nás a v Česku stanica AXN. Štartuje 2. novembra, bude sa vysielať vždy v pondelok o 21. hodine. Na AXN pôjde s českým dabingom ako Vražedné práva, respektíve "Vražedná práva" (český názov). Bude sa vysielať iba s pártýždňovým oneskorením po Amerike, kde odštartoval 25. septembra.

V USA je How to Get Away With Murder zatiaľ najúspešnejšou novinkou sezóny 2014/2015 spomedzi všetkých terestriálnych programov v reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49. Aj po pripočítaní divákov sledujúcich do siedmich dní zo záznamu dosahuje rating 4,6 % (pričom priemer materskej stanice ABC za prvých päť týždňov sezóny je 2,4 %). Pozeráva ho priemerne 15 miliónov Američanov.

Uspokojivé čísla sledovanosti viedli stanicu ABC k tomu, že seriálu dala zelenú na celú sezónu: k pôvodnej objednávke 15 častí pridala ďalšie. Pochvaľovala si, že How to Get Away with Murder znamenal najsilnejší debut sezóny.

Vývoj sledovanosti How to Get Away With Murder v USA
(zdroj: Nielsen Media Research, cieľová skupina 18-49, live+SD - teda sledovanie naživo alebo zo záznamu v deň televíznej premiéry)

Výkonnou producentkou seriálu How to Get Away With Murder je Shonda Rhimes, ktorá má na konte aj seriály Škandál (Scandal) a Klinika Grace (Grey's Anatomy).

Stratégie ho pri štarte sezóny zaradili medzi 5 nových seriálov, z ktorých môžu byť hity. Prečítajte si, ktoré sú ďalšie štyri.

Predaj free-TV práv na Slovensko zatiaľ nebol ohlásený, no seriál môže získať skupina Joj, keďže je exkluzívnym free-TV partnerom Disney Media Distribution.

O čom sú Vražedné práva
(zdroj: AXN)

Krimiseriál USA, 2014

Herci: Viola Davis, Billy Brown, Alfred Enoch, Jack Falahee, Katie Findlay, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber a Liza Weil.

Za vznikom seriálu stojí výkonný producent Pete Nowalk (Škandál/Scandal, Klinika Grace/Grey's Anatomy). Ako výkonná producentka sa na seriáli podieľa tiež Shonda Rhimes a Betsy Beers (obe Škandál, Klinika Grace) a Bill D'Elia (Chirurgovia, Západné krídlo/The West Wing).

 

Annalise Keating - krásna, vášnivá, nadaná a charizmatická profesorka trestného práva a tiež sexy, očarujúca, nepredvídateľná a nebezpečná obhajkyňa aj tých najhorších zločincov a násilníkov. Za oslobodenie tých, ktorí sa dopustili snáď všetkých trestných činov - od podvodov a podpaľačstva až k vražde - je schopná urobiť takmer čokoľvek. Na prvý pohľad je Annalise úspešná právnička, má spokojné manželstvo a milujúceho manžela, ale vďaka vzťahu s detektívom Natom možno vypláva na povrch jedno jej veľké tajomstvo...

Každý rok si Annalise vyberá skupinku najlepších a najsľubnejších študentov, ktorí dostanú šancu pracovať v jej advokátskej kancelárii. Je to príležitosť, ktorá môže navždy zmeniť život študentov. Najmä keď sa budúci právnici pripletú k vražednému sprisahania, ktoré otrasie celou univerzitou

http://youtu.be/dkb-aBaxkVk

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:40