StoryEditor

Nová stanica Prima Zoom odštartuje prvého februára

10.01.2013, 15:34

Televízny kanál bude zameraný na dokumentárnu tvorbu.

"Chceme, aby Zoom sa stal kanálom pre všetkých, ktorí chcú vedieť viac," uviedol programový riaditeľ FTV Prima Petr Vladyka. Vysielať bude 18 hodín denne digitálne v multiplexe 3, ale aj na kábli a satelitu.

Stanica je určená pomerne širokému spektru divákov, primárne by to mali byť muži starší ako 35 rokov. Programové schéma budú tvoriť 3 hodiny premiérových dokumentov od 20 hod. Tie budú tematicky zamerané - katastrofické pondelky, historické utorky, prírodovedecké stredy, vojnové štvrtky, podmorské piatky, zvieracie soboty a vesmírné nedele.

Vo zvyšku dňa budú potom rotovať spomínané 3-hodinové dokumenty po celý deň.

 

On-line magazín Prima Zoom

K novej televízie vytvorilo internetové oddelenie Prima on-line ako svoj prvý počin internetový magazín Prima Zoom, ktorý bude spustený vo štvrtok večer 10. januára. Magazín bude podľa vedúceho Prima on-line, Daniela Grunta, prepojený s televíziou Zoom. Okrem relácií tam budú články venované tematickým dokumentom a pod.

Televízne programy majú vysielacie práva aj pre internet v počte priemerne 60 hodín mesačne. Na webe budú aj aktuality, fotografie i videá, ktoré nemusia byť ani v televízii.

Redakčný tím Primy bude dopĺňaný aj externistami, napr. fotograf Jan Rybár vytvorí kurz fotografovania, Lukáš Synek bude publikovať fotocestopisy a i. Logo a grafiku vytvorilo štúdio Oficina, z ktorého dielne pochádza aj grafika Prima Cool.

Od apríla by mala byť Prima Zoom meraná peoplemetre. V obchodnom balíčku pri spoločnom predaji reklamy by podľa riaditeľa Media Clubu, Martina Konráda, mohli byť zaradené v septembri, ak dosiahnu podiel na sledovanosti 1% v aspoň štyroch po sebe idúcich týždňoch.

Zdroj: Stratégie

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 04:50