Sila
StoryEditor

Nová turecká telenovela Sila prichádza na Doma

16.07.2013, 09:45
Herci známi z iných telenoviel, sledovanosť lepšia ako Sultán. Pozrite sa, o čom je novinka televízie Doma.

Televízia Doma chystá novú tureckú telenovelu. Volá sa Sila a bude sa vysielať v pondelok, utorok a štvrtok o 21:40, kde je dnes Perla Orientu (Rebellious). Odštartuje v auguste, presný termín ešte nie je známy.

Sila pôvodne išla v Turecku v hlavnom vysielacom čase na stanici ATV. Vzniklo 79 epizód s 90-minútovou stopážou. Doma ponúkne kratšie, 45-minútové epizódy. V hlavných úlohách účinkujú Cansu Dere, známa zo seriálov Sultán (Magnificent Century) a Ezel, a  Mehmet Akif Alakurt, ktorý predtým hral v seriáli Kirik Ayna. Spoluautormi scenára sú Sema Ergenekon a Eylem Canpolat. Obaja v minulosti pracovali na seriáli V objatí hodvábu (Gümüs).

Televízia Doma kúpila seriál od spoločnosti ATV Distribution. K dispozícii má výsledky sledovanosti od sesterskej chorvátskej stanice Nova TV. Ide o tamojší hlavný kanál CME, ktorý ho vysielal ako odpoveď na konkurenčnú RTL a jej úspech so seriálom Sultán (Magnificent Century). Podľa CME Sila Sultána prekonala a stala sa doposiaľ najsledovanejším tureckým seriálom v Chorvátsku. Pochvaľuje si tiež úspechy v Turecku, na Ukrajine či Grécku.

Televízia Doma čoskoro, už tento týždeň odštartuje kampaň a nasadí upútavky na seriál. Kampaň bude mať tri fázy a momentálne sa vyrába. Podľa informácií, ktoré poskytla Stratégiám, ho bude prezentovať ako "nový, premiérový turecký romantický seriál". Upútavky preberie Doma od svojej chorvátskej sestry Nova TV.

Seriál Sila

O čom je: Sila sa narodila do chudoby. Otec nemá na jej výchovu peniaze a pošle ju do bohatej rodiny v Istanbule. Sila vyrastá v prepychu, no raz príde deň, kedy musí čeliť minulosti. Jej bratovi hrozí smrť a aby ju odvrátila, bude sa musieť vydať za muža, ktorého ani nepozná. Do jej života vstúpi temnota, prísne zvyky a tradície, ale aj osudové stretnutie. Pozrite si video.

Žáner: telenovela

Anglický distribučný názov: Coming Home

Krajina pôvodu: Turecko (2006-2008)

Herci/v slovenskom znení: Cansu Dere - Petra Vajdová, Mehmet Akif Alakurt - Ivan Šándor

Distribútor: ATV Distribution

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:00