Agents of S.H.I.E.L.D.
StoryEditor

Nové seriály: 10 najväčších hitov a prepadákov

18.10.2013, 17:39
Rebríček Stratégií. Ktoré seriálové novinky v Amerike bodujú a ktoré prepadli.

Americká televízna sezóna sa už rozbehla a stanice ABC, CBS, Fox, NBC a The CW predstavili väčšinu svojich jesenných seriálových noviniek. Stratégie zostavili rebríček tých najúspešnejších a najhorších.

Dve najväčšie seriálové sklamania majú na konte ABC a CBS. Seriál Lucky 7 aj "mužský" sitkom We Are Men zrušili po dvoch epizódach.

Naopak, úspešne sa uviedla novinka ABC Agents of S.H.I.E.L.D. Akčný titul plný hrdinov od Marvela odštartoval silnejšie než ktorékoľvek iné nové seriály.

Stratégie zostavili rebríček najúspešnejších a najhorších amerických noviniek podľa výsledkov sledovanosti Nielsen Media Research. Dáta sú za reklamne dôležitú cieľovú skupinu 18-49 a zohľadňujú sledovanosť prvej epizódy. Poradie vzniklo primárne podľa rozdielu, aký seriály dosahovali pri premiére v porovnaní s materskou stanicou. Upozorňujeme, že niektoré seriály ešte neodštartovali.

(číslo v zátvorke vyjadruje rozdiel prvej epizódy v porovnaní s priemerom stanice za daný týždeň. Napr. Agents of S.H.I.E.L.D. štartoval 24. septembra. S prvou epizódou mal rating 4,7 %. ABC mala v danom týždni 2,3 %, takže Agents of S.H.I.E.L.D. ju prekonal o 2,4 bodu)

 

 

Najúspešnejšie premiéry:

1. Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC) - prvá epizóda 4,7 % (+ 2,4)

Seriál mal výraznú marketingovú podporu a stal sa najsledovanejším nekomediálnou novinkou spomedzi všetkých televízií za posledné štyri roky. A to v konkurenčne silnom čase, kedy NBC vysielala The Voice. Neskôr podľa očakávania klesol, ale stále dosahuje pre ABC vysoko nadpriemernú sledovanosť. Naposledy 2,8 %.

2. The Crazy Ones (CBS) - prvá epizóda 3,9 % (+ 1,6)

CBS vyskladala štvrtkový komediálny seriál dobre: otvára ho Teória veľkého tresku (The Big Bang Theory), po ktorej sa dobre chytila novinka The Millers a o 21. hodine seriál s Robinom Williamsom The Crazy Ones. Zatiaľ ide o najsilnejší nový komediálny seriál sezóny. Z dlhodobého hľadiska môže byť preňho problémom, že mladých divákov mu uberá Glee a od včera aj novinka The CW Reign. The Crazy Ones mal minulý týždeň 2,4 %, od premiéry stratil vyše tretinu divákov. Stále je však pre CBS jeho výkonnosť úspechom.

3. Sleepy Hollow (Fox) - prvá epizóda 3,5 (+ 1,6)

Novinka Foxu odštartovala dobre (po pripočítaní divákov, ktorí si ju pozreli do týždňa zo záznamu, bol rating až 5,0 %, čo znamená najlepší seriálový štart na Foxe od 24 s Kieferom Sutherlandom v roku 2001). A drží sa: aj po piatich týždňoch mala rating 2,7 % a to je pre Fox úspech. Seriál už dokonca stihli obnoviť na druhú sériu.

4. Super Fun Night (ABC) - prvá epizóda 3,2 % (+ 1,1)

Tento seriál má veľkú výhodu: dedí divákov v stredu večer po dlhodobo úspešnej Modernej rodinke (Modern Family). Stále je nad 2 %, ďalší pokles by mohol ohroziť jeho budúcnosť. ABC však zatiaľ môže byť spokojná.

5. Brooklyn Nine-Nine (Fox) - prvá epizóda 2,6 (+ 1,0)

Seriál odštartoval dobre, ale rýchlo klesol. S poslednou epizódou mal iba 1,5 %, čo je dramaticky málo. Škodí mu aj to, že dedí divákov po novom seriáli Dads, ktorý v konkurencii NCIS, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., Supertela (The Biggest Loser) a The Originals spadol.

6. The Millers (CBS) - prvá epizóda 3,3 % (+ 0,8)

Druhá najúspešnejšia komediálna novinka sezóny v 18-49. Na rozdiel od The Crazy Ones druhý týždeň klesla menej, je stabilnejšia a perspektívnejšia.

7. The Goldbergs (ABC) - prvá epizóda 3,1 % (+ 0,8)

Nová rodinná komédia od prvej epizódy stratila skoro polovicu divákov. Ide však v konkurencii silnej speváckej šou The Voice na NBC, takže stanica môže byť zatiaľ spokojná.

8. The Blacklist (NBC) - prvá epizóda 3,8 (+ 0,7)

Aj s poslednou epizódou dosiahol sledovanosť 3,0 %, čo je pre NBC výborný výsledok. V cieľovke mladých od 18 do 49 rokov vo svojom slote vyhráva nad Vtierkou Castle (Castle) a pomáha mu tiež, že nový seriál CBS Hostages nedosahuje dobré čísla.

9. Dads (Fox) - prvá epizóda 2,2 (+ 0,6)

Seriál na Foxe otvára ťažký utorkový večer a klesá: naposledy mal na pomery Foxu podpriemerných 1,5 %. Jeho vyhliadky nie sú dobré.

10. Mom (CBS) - prvá epizóda 2,5 % (+ 0,3)

Kým "tatkovia" na Foxe zoslabli, "mama" na CBS má aj po štyroch častiach stále 2-percentnú sledovanosť, čo je pre CBS úspech. Najmä ak vezmeme do úvahy, že nemá po čom dediť divákov. Na CBS totiž v pondelkovom prime-time jeden nový sitkom prepadol, stanica ho zrušila a urobila programové zmeny. Minulý pondelok tak pred Mom išla "iba" repríza Teórie veľkého tresku.

11. The Tomorrow People (The CW) - prvá epizóda 0,9 % (+ 0,2)

The CW sa často netrafí do diváckeho vkusu, ale o jej novinkách The Originals a The Tomorrow People to neplatí. Obe odštartovali na jej pomery s nadpriemernou sledovanosťou. The Tomorrow People s druhou časťou dosiahlo porovnateľný výsledok ako s prvou: 0,8 %.

12. The Originals (The CW) - prvá epizóda 0,9 % (+ 0,2)

 

Najslabšie premiéry:

1. Lucky 7 (ABC) - prvá epizóda 1,3 % (- 1,0)

Skončil po dvoch častiach. Prvá epizóda mala podľa dát Nielsen Media Research podpriemerný rating 1,4 %. Seriál nestačil na konkurenčné Chicago Fire a Person of Interest, v druhom týždni radikálne klesol (na 0,7 %) a nasledoval koniec.

2. We Are Men (CBS) - prvá epizóda 2,0 % (- 0,5)

Pre ostatné stanice by bol rating 2,0 % a 1,8 % pri druhej epizóde úspechom, ale CBS očakávala viac od seriálu, ktorý mal v pondelok dediť divákov po nadpriemernom sitkome Ako som spoznal vašu mamu (How I Met Your Mother).

3. Welcome to the Family (NBC) - prvá epizóda 1,1 (- 1,7)

Novinka CBS jednoznačne prehráva v súboji s The Millers, ktorý sa vysiela v tom istom čase, a vytvára zlú nábehovú krivku pre Sean Saves the World vo štvrtok o 21. hodine.

4. Sean Saves the World (NBC) - prvá epizóda 1,4 (- 1,4)

5. Ironside (NBC) - prvá epizóda 1,3 (- 1,5)

Tento seriál sa pravdepodobne dožije iba jednej série. Slabý štart a následne pokles. Naposledy dosiahol 1,0 %, v konkurencii CSI a Nashville mu to nejde.

6. The Michael J. Fox Show (NBC) - prvá epizóda 2,2 (- 0,9)

Novinka NBC sa vysiela v ťažkej konkurencii Kliniky Grace (Grey's Anatomy), Glee a žánrovo podobného Dva a pol chlapa (Two and a Half Men).

7. Betrayal (ABC) - prvá epizóda 1,5 % (- 0,8)

ABC skúša v nedeľu nový seriál o vražde a obhajobe, alé má oproti sebe silný baseball. Vyhliadky sú pre Betrayal zlé.

8. Hostages (CBS) - prvá epizóda 1,8 % (- 0,4)

Dôležitý titul, keďže spoločnosť Armoza Formats ho predáva ako formát. Zatiaľ vlastné verzie vyrobili v USA a Izraeli. Vlažné výsledky v Amerike môžu schladiť jeho šance expandovať na ďalšie trhy. CBS sa svoju novú drámu snaží podporiť reprízou v sobotu.

9. Once Upon a Time in Wonderland (ABC) - prvá epizóda 1,7 % (- 0,1)

Ani podobný názov s etablovaným seriálom ABC nepomohol Wonderlandu k dobrému štartu. Začal na 1,7 %, čo je slabé. Minulú sezónu novinky s takouto výkonnosťou ABC rušila.

10. Back in the Game (ABC) - prvá epizóda 2,2 % (- 0,1)

Survivor a X Factor, to sú šou, ktoré najviac ohrozujú sledovanosť komediálnej novinky ABC. Naďalej sa však drží okolo 1,9 %, takže zatiaľ nevyzerá na zrušenie. ABC má v štruktúre väčšie problémy, ktoré musí primárne riešiť.

11. Trophy Wife (ABC) - prvá epizóda 2,3 % (0)

Tento seriál dedí po Goldbergovcoch, navyše mu konkuruje The Voice. Od prvej epizódy stratil už vyše 40 % divákov.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:44