Z minuloročného odovzdávania Novinárskej ceny 2012.
StoryEditor

Novinárska cena 2013: Poznáme nominovaných

22.04.2014, 14:02
Najviac nominácií majú SME, RTVS a .týždeň. Víťazov vyhlásia v posledný aprílový pondelok.

Najviac nominácií získali autori SME, RTVS a .týždňa. Víťazov vyhlásia čoskoro.

Odborné poroty súťaže Novinárska cena 2013 vybrali zo 486 prihlásených príspevkov nominácie na víťazov v 15 kategóriách. Mená víťazov desiateho ročníka vyhlásia 28. apríla 2014 v Bratislave v KC Dunaj.

 

Najviac nominácií (22) získali príspevky novinári a blogeri titulu SME – vrátane elektronických a regionálnych príspevkov. RTVS aj časopis .týždeň získali každý po sedem nominácií,  Trend šesť a MONO magazín štyri nominácie. Víťaz každej kategórie získa odmenu 830 eur.

 

Rada súťaže určila tiež nominácie na Cenu otvorenej spoločnosti a na Cenu Asociácie vydavateľov tlače. Víťazi oboch špeciálnych cien získajú po 1660 eur.

 

Meno víťaza špeciálnej Česko-slovenskej ceny verejnosti je známe už dnes - 1168  čitateľských hlasov získali príspevky Dušana Karolyiho z Trendu o slovenčinárovi Obchodnej akadémie v Košiciach, ktorý otvorene vystúpil proti plytvaniu prostriedkov na škole.

 

Nominácie v jednotlivých kategóriách, ako aj zloženie porôt a Rady súťaže sú zverejnené na webe súťaže. Žurnalistické ocenenia udeľuje Nadácia otvorenej spoločnosti (NOS). Mená víťazov zverejnia 28. apríla v Bratislave v KC Dunaj na odovzdávaní novinárskych cien.

 

Zdroj: Miroslava Klempová

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:14