Dano Dangl v sitkome Kukátko. Foto: TV JojTV Joj
StoryEditor

Nový sitkom Kukátko prichádza na Joj

27.12.2013, 10:34
Dano Dangl a ďalší herci budú v improvizovanom sitkome Kukátko. Pozrite sa, o čom je novinka televízie Joj.

Televízia Joj chystá na rok 2014 novinku. Volá sa Kukátko a predstavia sa v nej Dano Dangl, Petra Polnišová, Lukáš Latinák, Juraj Kemka či Róbert Jakab, ktorí v minulosti účinkovali na Markíze v šou Partička. Kukátko sľubuje aj nové tváre, napríklad Agi Gubíkovú.

"Nebude to ako Partička, ale skôr improvizovaný sitkom s dialógmi. Približne budeme vedieť, ako sa to celé má vyvíjať. Dano stvárni akéhosi režiséra, ktorý nás bude usmerňovať. Diváka oveľa viacej zapojíme," povedala Polnišová pre Plus jeden deň Magazín. Kukátko sa už predstavilo v divadelnej podobe, teraz sa prenesie na obrazovky.

Natáčať sa má v Košiciach. Podľa Joj je Kukátko "nový typ zábavy" a označuje ho za prvý javiskový sitkom. Do vysielania už nasadila upútavku, kde to tiež zdôrazňuje: "O tom, čo budú herci hrať, rozhodujete vy. Pretože Kukátko je prvý improvizovaný sitkom na javisku," hovorí v nej Dangl. "Kukajte Kukátko," dodávajú herci.

Kukátko sa bude vysielať každý pondelok o 21:40 po Paneláku. Štartuje 27. januára 2014.

 

O čom je Kukátko (anotácia TV Joj)

Alojz Kurej (Lukáš Latinák) je autobusár milujúci svoj domáci pokoj a futbal. A svoju ženu Gabiku (Petra Polnišová), teda ak je ticho. Tá je neustále nespokojná, nevie, čo chce, ale chce to hneď. A najmä, chce bývať vo väčšom a krajšom, preto túži po byte svojho suseda Mariána Ranku (Robo Jakab), ktorého všetci poznajú ako starého mládenca so sklonom k sukničkárstvu. Býva spolu s puntičkárom Dušanom Čížom (Juraj Kemka) a sexi netalentovanou herečkou Silviou (Agi Gubíková).

Tieto sociálne i osobnostne odlišné rodiny bývajú na tom istom poschodí v dome. Vedľa seba sa tak odohrávajú paralelné dejové línie a vzájomne sa prepájajú. Samotná zápletka je presne daná, obsah však vytvárajú herci svojou improvizáciou. Funkciu rozprávača plní režisér Dano Dangl. „Svojvoľne“ dej zastavuje, mení a priamo do slúchadiel dáva hercom pokyny, o ktorých ale vzájomne nevedia. Jeho dôležitým partnerom je aj publikum, ktoré má možnosť interaktívne vstúpiť do deja a ovplyvniť ho prostredníctvom hlasovacieho zariadenia.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:49