Kevin Spacey a Michel Gill v seriáli House of Cards
StoryEditor

Nový seriál s Kevinom Spaceym uvidíme tesne po Amerike

18.04.2013, 11:08
House of Cards mal premiéru vo februári, na Slovensko sa dostane čoskoro.

Dramatický seriál House of Cards v hlavnej úlohe s Kevinom Spaceym uvidia aj diváci na Slovensku. A to krátko po Amerike. Premiéru na našom trhu absolvuje vo videopožičovni Voyo.sk, ktorá ho prinesie v pôvodnom znení s titulkami. Predpokladané nasadenie je v máji.

Nasadenie seriálu prichádza po tom, čo Voyo minulý mesiac ohlásilo spoluprácu so Sony Pictures. Vtedy avizovalo seriály "exkluzívne krátko po ich premiére v USA". "Seriály budú predplatiteľom sprístupňované po celých sériách, nie iba po jednotlivých dieloch, takže bude iba na ich rozhodnutí čo, kedy a kde chcú pozerať," uvádzalo v tlačovej správe.

House of Cards vznikol na objednávku streamovacej služby Netflix. Tá vo februári naraz zverejnila všetkých trinásť epizód prvej série, a to na všetkých trhoch, kde pôsobí – v Severnej Amerike, Veľkej Británii, Írsku, Latinskej Amerike a Škandinávii. Už na začiatku si objednala dve sérii, je teda isté, že seriál sa dočká pokračovania.

Podľa Variety sa House of Cards darí aj mimo Netflixu. Pochvaľuje si ho nemecký operátor Sky Deutschland, ktorý ho uviedol na kanáli Sky Atlantic a tiež cez streamovacie služby. "Má štýl, produkčnú hodnotu a kvalitné obsadenie," cituje výkonného viceprezidenta pre programing Garyho Daveyho. Kúpil ho aj španielsky Canal+1 či ďalšie stanice v Portugalsku, Belgicku alebo Turecku. Na medzinárodné trhy ho predáva spoločnosť Sony Pictures Television International, ktorá u nás prevádzkuje stanice AXN a hlavným free TV partnerom je Markíza group.

House of Cards je politická dráma o človeku, ktorý je hladný po úspechu a nič ho nezastaví v pláne ovládnuť "svet". Podľa distribútora je o moci, sexe, ambíciách, láske, nenásytnosti a korupcii v súčasnom Washingtone D.C. Vznikol podľa minisérie BBC. Ide o nákladny projekt, s rozpočtom prevyšujúcim podľa TBI Vision 100 miliónov dolárov za obe série.

http://youtu.be/ULwUzF1q5w4

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 09:18