StoryEditor

Po 20 rokoch sa vrátili a znova útočia. Ešte brutálnejšie a bezcitnejšie

23.06.2016, 15:24
Tento týždeň prichádza do kín Deň nezávislosti: Nový útok a ďalšie štyri filmové novinky.
Deň nezávislosti: Nový útok (Independence Day 2) 
Presne dvadsať rokov po premiére sci-fi filmu Deň nezávislosti prichádza do kín pokračovanie pod názvom Deň nezávislosti: Nový útok. A svet sa bude musieť popasovať s vesmírnou loďou, ktorá na zaparkovanie potrebuje celý Atlantický oceán. Režisér Roland Emmerich pred dvadsiatimi rokmi nanovo zadefinoval žáner katastrofického filmu, priniesol nový typ celosvetovej katastrofy a ohrozenia ľudstva. Teraz sa vracia, aby dokončil to, čo vtedy začal. Súboj ľudstva s brutálnym, bezcitným a technologicky nadradeným mimozemským nepriateľom bude buď víťazný, alebo posledný, pretože v prípade porážky žiadny človek neprežije. Ľudstvo sa však poučilo z predchádzajúceho boja o prežitie i z cesty k víťazstvu. Bude to ale stačiť?
"Prvý" Deň nezávislosti mal premiéru 3. júla 1996. Len počas otváracieho víkendu zarobil na tržbách 50 miliónov dolárov. Celkovo zarobil až 817 miliónov dolárov pri produkčných nákladoch 75 miliónov dolárov. Ak bude "dvojka" rovnako úspešná, režisér Roland Emmerich plánuje uviesť v roku 2017 aj tretie pokračovanie. Kiná uvádzajú Deň nezávislosti: Nový útok od 23. júna v 2D, 3D aj 4DX.
Všetko čo mám rád
Obnovená digitálna premiéra filmu Martina Šulíka z roku 1992 rozpráva príbeh 38-ročného Tomáša v podaní Juraja Nvotu, ktorý je konfrontovaný so zásadným zlomom vo svojom živote. Zaplieta sa do malicherných konfliktov so svojou bývalou ženou, rieši neriešiteľné problémy svojho dospievajúceho syna, pomoc od neho očakávajú i jeho starnúci rodičia. A tak útek od všetkého s mladou Angličankou sa zdá byť jediným východiskom... Okrem Juraja Nvotu vo filme hrajú angličanka Gina Bellman, Zdena Studenková či Jiří Menzel.
Komúna (Kollektivet)
Dánska dráma Komúna sa odohráva v polovici 70-tych rokov na predmestí Kodane. Hrdinami filmu sú Erik, Anna a ich dcéra Freja, ktorí začnú uskutočňvať svoj sen o autentickej komunite plnej vzájomnosti a radovánok. Idea láskyplného a rodinného spoločenstva sa ale začne rozpadať, keď sa do domu prisťahuje Erikova milenka. Konfrontácia ideálu s realitou nie je jednoduchá.
Prázdniny All Exclusive (Babysitting 2)
Francúzska letná komédia o dovolenke s kamarátmi a snúbenicou v brazílskom raji. Pôvodne to mala byť skvelá dovolenka - len slnko, pláž, samba, rumba a rum. Plus jedno romantické požiadanie o ruku. Keď sa v jeden deň vyberie skupina na výlet, otec snúbenice im vnúti i storočnú babičku na elektrickom vozíčku... A náhle je všetko inak. Začína sa horúčkovité pátranie, lebo skupinka sa z výletu do džungle nevrátila a niekoľko dní o nich nikto nevie. Navyše sú v oblasti domorodé kmene kanibalov. Až sa nájde kamera na selfie tyči, na ktorú si jeden z nich vždy všetko natáčal. Ukáže sa, že to nebol výlet, ale naozajstný brazílsky karneval katastrof a šialených situácií.
Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie (Ratchet and Clank)
Animovaná komédia Ratchet a Clank rozpráva príbeh dvoch nepravdepodobných hrdinov (Ratchet ­‐ mechanik, Clank - robot), ktorí sa snažia zastaviť odporného cudzinca Dreka pred zničením všetkých planét v Solana Galaxii. Musia však spojiť svoje sily s tímom hrdinov s názvom Strážcovia galaxie, aby galaxiu zachránili. Počas ich cesty sa dozvieme veľa o hrdinstve, priateľstve a dôležitosti objavovania vlastnej identity.
 

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:05