StoryEditor

Potvrdené: NOVA prichádza oficiálne na Slovensko

30.11.2015, 12:15
Do susedného Česka oficiálne vstupuje televízia Markíza.

Stratégie prednedávnom informovali, že na slovenský trh sa chystá televízia Nova. Túto informáciu nám oficiálne potvrdila aj televízia Markíza. Generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele v rozhovore pre Hospodárske noviny minulý týždeň povedal: „Nova je na Slovensku dostupná už veľmi dlho. Aj keď musím povedať, že to, ako je distribuovaná, nie je v súlade s právom. Ako z právneho tak z obchodného hľadiska je dôležité, aby tieto záležitosti boli dané do poriadku. O to sa v rámci oboch trhov, v Česku aj na Slovensku, usilujú ako Nova, tak aj Markíza.“

A preto sa obe televízie dohodli, že vstúpia oficiálne na oba trhy. Na Slovensku to bude Nova pod značkou Nova International, v Česku televízia Markíza ako Markíza International. Takto sa pôsobenie oboch staníc na našich trhoch zlegalizuje.

„Myslím si, že v oboch krajinách je priestor pre obe stanice. Na Slovensku sú určite diváci, ktorí si radi pozrú už legálne program Novy, ako  v Česku program televízie Markízy,“ povedal pre Stratégie Matthias Settele. Zároveň potvrdil, že vstup televízie Nova International na náš trh pomôže televízii Markíza aj obchodne. Tá sa stane oficiálnym predajcom televízneho reklamného priestoru. Ten je totiž od mája tohto roku vypredaný. Zoficiálnenie vysielania stanice takto rozšíri obchodné možnosti televízie Markíza.

Nova International sa k nám chystá už v januári budúceho roka.

Podobne Markíza International plánuje spustiť svoje vysielanie v Česku od januára 2016.

Tu jej jej oficiálne video:

 

Zdroj: Petronela Ševčíková

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 15:29