Šálky Doma, TV Joj a RTVS
StoryEditor

Pozrite sa, z čoho kávičkujú slovenské médiá (aktualizované)

22.07.2014, 08:17
Veľkolepí Mojsejovci, Zita na krku s osobným venovaním Wandy Hrycovej, k tomu Doma, Joj, RTVS, Lux... Pozrite si šálky slovenských médií.

Aktualizácia: Prehľad sme doplnili o šálku euroAWK.

 

Čo vymysleli slovenské médiá v oblasti »šálkového marketingu?«. Z čoho pije kávu či čaj Doma, Joj, Fun rádio alebo taká televízia Lux?

Prinášame vám prehľad mediálnych šálok, ktoré sa nám podarilo nabierať počas niekoľkých rokov. Uvidíte:

- šálku s logom, ktoré sa začalo používať až oveľa neskôr

- mojsejovskú šálku v štýle Versace, ktorá by mohla stáť aj "sto euro"

- kto nám dal k šálke aj venovanie

Šálku najsledovanejšej televízie Markíza nemáme k dispozícii, ale takto sa prezentovala televízia Doma pri príležitosti svojho štartu. Zaujímavosťou je logo: nemala spočiatku v logu klasické písmeno "o", ale namiesto neho používala srdce. Šálka však vznikla v čase, keď sa ešte zvažovali dve alternatívy. Paradoxne toto logo, ktoré vidíte na šálke, sa predsa dostalo aj na obrazovku: stanica ho začala používať neskôr, keď mierne redizajnovala a chcela sa odkloniť od imidžu rýdzo ženskej televízie. Šálka predbehla dobu.

Jeden z najhodnotnejších kúskov. Vskutku štýlový marketing zvolila na promo šou Mojsejovci v roku 2005. Dom košickej podnikateľky a rockového speváka bol známy netradičným zariadením a v podobne vyšperkovanom duchu bola aj šálka tejto šou.

K šálke sitkomu Zita na krku sme dostali aj špeciálne venovanie vtedajšej šéfky MediaPro Slovakia. Išlo o žart - Wanda Adamyk Hrycová na tlačovkách bežne svoje podpiskarty či skôr "podpispapiere" nerozdáva.

Michal David "pije kolu" a tak Markíza pri nedávnej druhej sérii Hlasu Česko Slovenska nevyrobila šálky, ale poháre so slamkou na colu.

A takto vyzerá šálka TV Joj.

Takto plynul verejnoprávny čas: teraz RTVS, predtým STV. Televízia mala marketingovú podporu špeciálne pre športovú Trojku. Súčasťou setu bol aj zeleno-biely čajník.

 

Kresťanská TV Lux. Aj tá mala svoju vlastnú šálku.

Trojica káblových staníc to vyriešila jednoducho: dala si vyrobiť hranatú šálku: na jednej stene bolo logo Muzika CS, na druhej Kino CS a na tretej Doku CS.

Takto sa propagovala stanica musiq1. Šálková klasika.

A napokon jedna rádiošálka: toto je Fun rádio. Ostatné médiá nemáme.

 

Aktualizácia: Vlastnú šálku nám ukázali aj v euroAWK. Aha, akú majú oni:

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 22:32