No Limit
StoryEditor

Prehľad: Aké nové seriály kúpila Joj na rok 2015

21.11.2014, 16:36
Premiéroví Simpsonovci, Kosti, Vtierka Castle a k tomu niekoľko nových seriálových akvizíci. Prinášame kompletný prehľad.

Televízia Joj zverejnila plány na rok 2015. O Talente 5 a ďaších projektoch vlastnej tvorby sme už informovali. Joj však pre svoj hlavný kanál a tiež Plusku a Wau získala aj niekoľko nových zahraničných akvizícií.

Skupina Joj pripravuje na rok 2015 nový európsky výpravné seriál Taxi Brooklyn, natočený podľa filmov Luca Bessona, ale aj pirátsky Black Sails, návrat Jacka Bauera v "24: Live Another Day" a ďalšie.

Prinášame kompletný prehľad nových seriálov skupiny Joj na rok 2015

Taxi Brooklyn

O čom je: Newyorský taxikár francúzskeho pôvodu vytvoril zvláštne partnerstvo s odhodlaným detektívom. Je jeho neoficiálnym pomocníkom a poskytuje mu cenné informácie z ulice. Seriál vznikol na motívy filmov Taxi od Luca Bessona.

Žáner: policajný, akčný, komediálny

Krajina pôvodu: Francúzsko (2014)

Herci: Ally Walker, Chyler Leigh, Jacky Ido, Jennifer Esposito

Sledovanosť: Práva kúpila americká NBC. Na jej obrazovkách dosahoval v reklamnej cieľovej skupine 18-49 výkony okolo letných priemeru stanice. Pozrite si vývoj prvých častí.

Distribútor: EuropaCorp

Čo na to Stratégie: Dobrá značka - seriál môže zaujať divákov, ktorí si obľúbili filmy z "taxi" série. Spracovanie je blízke kriminálkam, aké fungujú na Joj a Pluske, takže má šancu na dobré miesto v štruktúre.

No Limit - akčný seriálový triler opäť z dielne Luca Bessona o mužovi, čo má nevyliečiteľný nádor na mozgu a aby mohol byť na blízku svojej dospievajúcej dcére Lole a bývalej manželke Alexandre, opúšťa nebezpečný život tajného agenta a vracia sa späť do Marseille.

Výpravné európske seriály sú dnes čoraz častejšie, no doplácajú na privysoké rozpočty a s nimi súvisiaci tlak na vysoké výkony, ktoré však nie vždy prídu. No Limit však uspel, vznikli dve série a okolo jesene bude k dispozícii aj tretia. Joj od neho môže očakávať podobný divácky zásah ako so seriálovým Kuriérom (Le Transporteur - la série). Prečítajte si o ňom viac.

Black Sails

O čom je: Pirátsky dobrodružný seriál sa odohráva 20 rokov pred udalosťami opísanými v knižnej klasike Ostrov pokladov. Jedným z výkonných producentov je Michael Bay (Transformers). Seriál vzniká na objednávku americkej káblovej stanice Starz, ktorá sa na seriálovom trhu zviditeľnila Spartakom.

Žáner: dobrodružný

Krajina pôvodu: USA (2014-doteraz)

Herci: Clara Paget, Hakeem Kae Kazim, Mark Ryan, Toby Schmitz, Toby Stephens, Tom Hopper

Sledovanosť: Seriál debutoval v januári 2014 s 2,6-miliónovou sledovanosťou, pričom stanica Starz odhaduje, že na ďalších platformách a zo záznamu videlo prvú časť približne 5,3 milióna divákov. Predal sa na 130 trhov sveta. Joj má záruku nových častí - Starz si totiž objednal už tretiu sériu.

Distribútor: Starz Worldwide

Čo na to Stratégie: Zaujímavý seriál s potenciálom u mužov.

24: Live Another Day. Agent Jack Bauer je späť a v Londýne sa snaží odvrátiť teroristický útok, ktorý môže navždy zmeniť svet. Seriál sa vysielal v Amerike v lete 2014. Prečítajte si o ňom viac a pozrite si vývoj sledovanosti v 12-54.

Motív (Motive)

O čom je: Prípady z oddelenia vrážd, na ktorom pracujú aj detektívi Angie Flynn a Mark Cross. Musia nájsť spôsob, ako spolu fungovať, aj keby to znamenalo konfrontovať sa s tajomstvom, ktoré ich pred rokmi rozdelilo.

Žáner: krimi, detektívny

Krajina pôvodu: Kanada (2013-doteraz)

Herci: Brendan Penny, Cameron Bright, Kristin Lehman, Lauren Holly, Louis Ferreira, Roger Cross

Distribútor: NBCUniversal

Ďalšie seriálové highlighty skupiny Joj na rok 2015

  • Kosti X. (Bones)
  • Vtierka Castle VII. (Castle)
  • Kuriér II. (Transporter: The Series)
  • Simpsonovci XXV. (The Simpsons)
  • C.S.I.: Kriminálka Las Vegas XV. (CSI: Crime Scene Investigation)

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 13:16