Dominika Cibulková
StoryEditor

Priame prenosy z Wimbledonu odvysiela skupina Nova. Pripravila špeciálne relácie

26.06.2016, 12:00
Každý deň budú budú športové stanice nepretržite sledovať kurty a nebude chýbať ani zostrih celého dňa.

Najlepšie hráčky a hráči sveta budú od pondelka 27. júna bojovať o titul z najstaršieho Grand Slamu sveta. Najprestížneší tenisový turnaj na svete Wimbledon potrvá do nedele 10. júla. Celková dotácia turnaja je výške 28,1 milióna libier.

 

 

Stanice skupiny Nova chystajú k Wimbledonu špeciálne relácie. Okrem priamych prenosov na NOVA Sport 1 a 2 bude ďalšie 4 kurty monitorovať (bez komentára) videoportál VOYO. Obe športové stanice NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2 budú nepretržite sledovať dianie na dvoch kurtoch, každý hrací deň od 12:30. Každý deň od 23:10 odvysielajú obe stanice NOVA Sport 1 a 2 päťdesiatminútový zostrih toho najzaujímavejšieho z celého hracieho dňa.

 

"Wimbledon je kráľ medzi turnajmi, preto k nemu pristupujeme s mimoriadnym dôrazom. Wimbledon bude veľkou témou pre spravodajstvo, ale aj Raňajky s Novou. Najväčší podiel budú mať samozrejme živé prenosy na NOVA Sport 1 i 2," dopĺňa vedúci športového programu skupiny Nova Dušan Mendel.

Nova ďalej ponúkne desaťminútovú úplne novú reláciu Kraťasy Martina Čermáka a novinky zo zelených trávnikov sprostredkuje Wimbledonský servis v Raňajkách s Novou na NOVA International.

 

Slovenským reprezentantom nadelilo piatkové žrebovanie týchto súperov:

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Martin Kližan (SR) – Michail Kukuškin (Kaz.)

Dvojhra žien – 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR) – Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.)

Karolína Schmiedlová (SR) – Simona Halepová (Rum.)

Magdaléna Rybáriková (SR) – Eugenie Bouchardová (Kan.)

Daniela Hantuchová (SR) – Christina McHalová (USA)

 

 

Wimbledon je najstarším tenisovým turnajom na svete. Odohráva sa každoročne koncom júna a začiatkom júla (začína presne 6 týždňov pred prvým augustovým pondelkom) v londýnskej štvrti Wimbledon. Je jedným zo štvorice grandslamových turnajov, ako jediný z nich hraný na tráve. Prvý ročník sa odohral už v roku 1877. Ženy na ňom hrajú od roku 1884, v rovnakom roku pribudla mužská štvorhra, v roku 1913 bola pridaná štvorhra žien a zmiešaná štvorhra. Na súčasnom mieste sa hráva od roku 1922.

V poslednom období na ňom jasne dominuje Švajčiar Roger Federer, ktorý získal pohár v rokoch 2003 až 2007. Pred Federerom bol jednoznačným kráľom Wimbledonu legendárny Američan gréckeho pôvodu Pete Sampras, ktorý na londýnskej tráve získal v rokoch 1993-2000 dovedna 7 titulov.

Zdroj: kh

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 20:30