Neill Rea v seriáli The Brokenwood Mysteries
StoryEditor

Prichádza nová televízna detektívka, pripomína Vraždy v Midsomeri

22.09.2014, 09:09
Televízna jeseň prinesie nový detektívny seriál. Vraždiť sa bude v pokojnom novozélandskom mestečku.

Televízna jeseň prinesie novú klasickú televíznu detektívku. Už čoskoro odštartuje seriál The Brokenwood Mysteries, distribučná spoločnosť all3media International ho predstaví staniciam z celého sveta na televíznom veľtrhu MIPCOM a spustí medzinárodný predaj.

All3media International má vo svojom katalógu detektívne tituly, ktoré sa jej podarilo úspešne predať aj do nášho regiónu. Distribuuje seriál Foylova vojna (Foyle's War) a najúspešnejším z jej "krimiponuky" sú Vraždy v Midsomeri (Midsomer Murders).

Práve k Vraždám v Midsomeri má novinka The Brokenwood Mysteries blízko. Dej sa odohráva v odľahlej vidieckej oblasti, podľa distribútora v "pokojnom" Brokenwoode. "No detektív Mike Shepherd rýchlo zistí, že pod mierumilovným pozlátkom sa v Brokenwoode prekvapivo udomácnili vraždy," uvádza. Popisuje to ako skvelú lokalitu na život - ak si strážite chrbát a spíte s jedným okom pootvoreným. Hlavná postava má byť charizmatická, často neupravená, so zmyslom pre suchý humor a záľubou v country hudbe.

Rozdielom je región: kým Vraždy v Midsomeri sa odohrávajú v Anglicku, domovom The Brokenwood Mysteries je Nový Zéland.

Na novozélandskej televízii Prime TV štartuje The Brokenwood Mysteries 28. septembra. Svetové predaje sa oficiálne spustia v polovici októbra na MIPCOM-e v Cannes. Seriál má zatiaľ štyri epizódy, každá s 2-hodinovou dĺžkou a uzavretým dejom, keď sa na začiatku stane zločin a na konci je vyriešený.

http://youtu.be/NnIS2AJSUco

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 13:13