StoryEditor

Rádio Aligátor prechádza výrazným rebrandingom

04.10.2013, 18:28
Nové logo, nový web aj stream, nový zvukový obal a jasná identifikácia stanice. Nové ALIGATOR – CLASSIC ROCK RADIO hlási aj ďalšie novinky.

Sľubované zmeny v pôvodnom Rádiu Aligátor naberajú v týchto dňoch reálne kontúry. Rozhlasová stanica zameriavajúca na rockovú hudbu prechádza výrazným rebrandingom a pre svojich poslucháčov a klientov pripravila niekoľko zmien, na ktorých stanica spolupracovala s reklamnou agentúrou VIP media od začiatku roka.

 

Prvou novinkou bola zmena loga. Stanica upustila z hranatých tvarov a symbolu ruky a rockového pozdravu. Nové logo stanice je poskladané z jemne zaobleného písma a symbolu „brnkátka“ gitary. V základnej farebnosti je logo kombináciou „chlapských farieb“ – tmavomodrej a svetlomodrej. Logo zároveň obsahuje aj profiláciu stanice – Classic Rock rádio, čím chce dať stanica najavo, ktorý hudobný žáner sa v jej vysielaní objavuje. Logo, rovnako ako aj ďalšie novinky (jingle, web a pod.) sú vyrobené na objednávku reklamnou agentúrou VIP media – dobrý nápad!.

Došlo aj k úprave názvu stanice - Rádio Aligátor je po novom ALIGATOR – CLASSIC ROCK RADIO.

So zmenou názvu a loga súvisí aj nová webstránka a spustená je aj nová doména. ALIGATOR teraz smeruje všetky svoje webové aktivity na doménu s adresou www.aligator.sk.

Základným claimom, ktorým sa stanica identifikuje je „Viac rocku – viac energie!.

 

Od najbližšieho pondelka sa vo vysielaní objaví séria nových jinglov - spolu ich bude rotovať približne 40. Jingle majú rockový sound, sú z dielne rovnakej reklamnej agentúry a za ich vznikom stojí hudobník Marek Vozár a Noro Mészároš. (Ukážku nového hudobného obalu ALIGATOR – CLASSIC ROCK RADIO nájdete aj tu.)

Zaujímavosťou je, že staničný hlas (Voice Station) si rádio vyberalo spomedzi poslucháčov. Pred nedávnom totiž rádio vyzvalo na Facebooku svojich poslucháčov, aby sa stali hlasom rádia. Z viac ako 200 záujemcov, ktorí poslali do rádia ukážky svojho hlasu, si napokon rádio vybralo jedného z nich.

 

V rádiu sa postupne bude upravovať playlist obohatený o viac klasických rockových hitov. Cieľom je, aby sa aj pre nerockerov stala stanica počúvateľnou.

Čo sa týka pokrytia, naplánované je spustenie nového vysielača v Devínskej Novej Vsi, ktorý má pokryť tie oblasti Bratislavy, kde bol signál doteraz menej výrazný (Devín, Dúbravka, DNV, Záhorská Bystrica a pod.).

Rádio ALIGATOR má v pláne tiež výrazne skvalitniť odbavovací a vysielací softvér aj hardvér a expandovať v budúcnosti prostredníctvom ďalších vysielačov, ale aj mobilných aplikácií.

 

Na záver informácia pre zadávateľov reklamy - stanica nastavila reklamné balíčky pre nových, ale aj existujúcich klientov, čo sa podľa predstaviteľov rádia už odrazilo aj na počte reklamných spotov vo vysielaní - takmer všetky denné reklamné bloky sú vraj plne obsadené novými klientami.

 

Zdroj: mia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 12:56