Dušan Vančo programový a marketingový riaditeľ Rádia Europa 2.
StoryEditor

Rádio Europa 2 má nového programového riaditeľa

08.01.2016, 14:58
V budúcnosti plánuje predstavenstvo rádia obsadiť na Slovensku aj pozíciu generálneho riaditeľa.

Od januára sa novým programovým riaditeľom rádia Europa 2 stal Dušan Vančo, ktorý dovtedy zastával aj funkciu marketingového manažéra. Do funkcie programového riaditeľa vymenovalo Dušana Vanča vedenie skupiny Lagardere, do portfólia ktorého patrí aj Europa 2.

Vančo tak nahrádza tak Jitku Fürst, ktorá bude pôsobiť v úlohe koordinátora a konzultanta nadnárodnej značky Europa 2.

Podľa informácií Stratégií nie je táto pozícia jedinou zmenou, ktorú čaká slovenské rádio Europa 2 na úrovni vedenia. Informáciu nám potvrdil aj generálny riaditeľ a predseda predstavenstva  Europa 2. a.s.,  (Lagardere Active ČR) - Miroslav Hrnko: "Výkonnú pozíciu generálneho riaditeľa (country manažéra), ktorá je teraz vykonávaná z pozície predsedu predstavenstva plánujeme do budúcnosti,  v horizonte niekoľkých mesiacov, obsadiť kandidátom zo Slovenska. Jeho meno zatiaľ z organizačných dôvodov nebudeme zverejňovať. " Podľa informácií Stratégií je to kandidát, ktorého meno súvisí s vydavateľstvom Ringier Axel Springer Slovakia.

Dušan Vančo dlhé roky pôsobil v RTVS ako dramaturg vysielania, neskôr riaditeľ Rádia_FM. Tento post zastával sedem rokov. Neskôr pôsobil v RTVS ako manažér nových médií. V marci minulého roka nastúpil do Europy 2 na post marketingového manažéra. Ten bude takisto zastávať aj naďalej.

  „Dušan Vančo bude zodpovedný za riadenie Europy 2 a napĺňanie strategických cieľov skupiny Lagardere na Slovensku,“ povedal  Miroslav Hrnko. „Zároveň chcem Dušanovi týmto vyjadriť svoju dôveru a podporu, pretože pozíciu programového riaditeľa považujem za jednu z kľúčových.“

Rádio Europa 2 je podľa MML našim piatym najpočúvanejším rádiom, komerčnou štvorkou. Pred koncom roka Europa 2 ohlásila, že končí spoluprácu s Fun rádiom a jej komerčný priestor bude od januára tohto roka  exkluzívne predávať Radio Services, ktoré má v portfóliu: Rádio Jemné, Rádio Anténa Rock a  Rádio Vlna. Všetky rádiá sídlia v jednej budove.

 

 

 

Zdroj: pš

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 08:25