StoryEditor

Rádio Slovensko oživuje ranné vysielanie. Z éteru zaznejú nové moderátorské dvojice

29.01.2016, 09:25
V Dobrom ráne sa budú poslucháčom prihovárať Bomboš s Ilgovou a Bernasovská s Wallnerom.
Rádio Slovensko vo svojom rannom vysielaní od pondelka 1. febuára predstaví významnú novinku. Poslucháčom ranného vysielania Dobré ráno, Slovensko sa budú prihovárať moderátorské dvojice.
 
 
 
 

Prvú moderátorskú dvojicu vytvoria moderátori Ivana Ilgová a Roman Bomboš. Hoci obaja pôsobia vo verejnoprávnom rozhlase  už 22 rokov, ranné moderovanie vo dvojici však pre nich bude novou skúsenosťou. Bomboš prišiel do Slovenského rozhlasu ako čerstvo vyštudovaný učiteľ, Ilgová v tom čase pracovala v mládežníckom vysielaní Štúdio Forte.
„Vo dvojici sa to ťahá lepšie – to bola prvá vec, ktorá ma po tejto ponuke napadla. S Romanom sme pomaly už ako manželia, poznáme sa skrz naskrz, dokonca roky sedíme v jednej kancelárii,“ hovorí Ivana Ilgová.
„S Ivanou sa budem cítiť bezpečne - asi ako keď si sadáte do auta k vodičovi, ktorému dôverujete. V éteri medzi nami funguje spoločná chémia a verím, že budeme pre poslucháčov dostatočne príťažliví, čo je zasa fyzika. Matematicky to bude 1 plus 1 a tým pádom aj znásobená kvalita,“ dopĺňa ju s úsmevom Roman Bomboš.
 
 
Druhú dvojicu tvoria dlhoroční a známi moderátori Petra Bernasovská a Andrej Wallner. Bernasovská je súčasťou moderátorského tímu Rádia Slovensko už takmer 4 roky, predtým pracovala v súkromnom rádiu a práve tam sa spoznala s Wallnerom.
„Vždy sa mi páčilo Andrejove vysielanie, pretože má zmysel pre humor. Na našu spoluprácu sa veľmi teším a podľa prvých skúšok sme si ako kolegovia v éteri veľmi sadli. Zároveň je pre mňa veľkou cťou vysielať ráno v Rádiu Slovensko, ktoré je jedno z najpočúvanejších ranných vysielaní na Slovensku.“
Andrej hovorí, že jeho minuloročný príchod do Rádia Slovensko bol pre neho veľkou výzvou. „Ponuka moderovať ranné vysielanie pre mňa zároveň predstavuje veľkú zodpovednosť a vážim si dôveru, ktorú do mňa moji kolegovia vložili. Petru vnímam ako veľkú profesionálku, poznám jej prácu, jej štýl moderovania a tiež zmysel pre humor. Veľmi sa našu spoluprácu teším,“ uzatvára Andrej Wallner.
 
 
 
Od moderátorských dvojíc Rádio Slovensko očakáva oživenie ranného vysielania. „Roman Bomboš je pre mnohých poslucháčov neodmysliteľným ranným hlasom, keďže ranné vysielanie moderuje už 12 rokov. Výsledky aktuálnych prieskumov nám ukázali, že patrí medzi najlepšie rozpoznateľné hlasy Rádia Slovensko. Spolu s Ivanou Ilgovou si už vyskúšali moderovanie vo dvojici – išlo nielen o skúšobné vysielanie, ale vo dvojici moderovali naše špeciálne vysielania. Ukázalo sa, že tento štýl moderovania priniesol do ranného vysielania novú energiu, dynamickosť a príjemne ho oživil,“ hovorí šéfdramaturgička Rádia Slovensko Martina Kubániová. „Petra Bernasovská rovnako ako Roman Bomboš vychádza v prieskumoch ako ďalší veľmi dobre identifikovateľný moderátorský hlas, sme preto radi, že sme jej mohli poskytnúť väčší priestor. Pevne verím, že ranné vysielanie bude pre poslucháčov príjemným spoločníkom pri ich rannom zobúdzaní,“ uzatvára M. Kubániová.
 
 

Zdroj: red, foto: Ľuboš Houška/RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:10