StoryEditor

Reportér Markízy urobil kontroverzný príspevok, dnes už nemá profil na Facebooku

01.04.2015, 17:43

Reportér Markízy Marek Vnenčák ukázal lekára ako opilca, ktorý má zostať doma a neordinovať. Pritom nič nepil a nemá ho kto zastúpiť.

Spravodajská reportáž, ktorú pripravil Marek Vnenčák na základe diváckeho tipu, mala ukázať lekára, ktorý ordinuje v podnapitom stave. Príspevok ale nič nedokázal a vyústil do negatívnych reakcií na sociálnych sieťach.

A to dokonca tak, že si Marek Vnenčák zmazal svoj firemný profil na Facebooku. Ešte včera ste na tejto adrese mohli nájsť príspevok s názvom - „zvláštne správanie lekára pod Tatrami“.

Redaktor Markízy prišiel za lekárom do ordinácie a priamo sa ho opýtal, či niečo pil. Nato mu sedemdesiatročný doktor odpovedal, že ráno pil vodu a môže mu dať pokojne fúkať. Neostalo len pri slovách a Vnenčák zavolal na doktora policajtov, ktorí len potvrdili, že lekár je v poriadku.

Príspevok ďalej ukazoval, že človek, ktorý denne ordinuje, má problémy s rečou a pohybom. Navyše si počas čakania na policajtov zapálil cigaretu. A to priamo v čakárni. Zábery dokonca dvakrát ukazovali, ako sa ju následne snažil vyhodiť von oknom. Čo sa mu kvôli zhoršeným motorickým schopnostiam podarilo až na druhýkrát.

Doktor následne priznal, že je po infarkte, má vymenený bedrový kĺb a prekonal ešte ďalšie operácie. Denne má ale kvôli tomu ordinovať v bolestiach, proti ktorým berie aj lieky. Redaktor sa ho nato opýtal, že či by radšej nemal ostať doma. Lekár prikývol, no dodal, že ho nemá kto zastúpiť.

V reportáži, ktorá mala na prvotný divácky námet nájsť lekára pod vplyvom alkoholu, sa tak posunula do roviny, kde ho ukázala ako človeka, ktorý má radšej ostať doma. No lekár podľa všetkého ordinuje kvôli tomu, že ho nemá kto nahradiť. Ak by lekár chcel, samosprávny kraj má podľa televízie Markíza okamžite nájsť riešenie. 
 

Zdroj: Drahomír Piok

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:43