StoryEditor

Reportérka sa vrátila na obrazovku po tom, čo ju zasiahol granát (video)

07.10.2015, 14:00
Hana Mahameed sa s obviazanou tvárou vrátila na obrazovku pár hodín po zranení pri konfliktoch medzi izraelskou políciou a palestínskymi demonštrantmi.

Hana Mahameed, reportérka libanonskej televízie al-Mayadeen TV, pracovala na reportáži vo východnom Jeruzaleme. Omračujúci granát jej vybuchol tesne vedľa hlavy a vážne ju zranil, napriek tomu niekoľko hodín potom už bola na obrazovke znova. Informuje MediaHub.cz.

Na záberoch je vidieť, ako vecne hovorí pri živej reportáži. Následne počuť hlasný výbuch. Granát roztrhne jej vestu, reportérka začne kričať a okoloidúci jej idú na pomoc. Následne ju odvezú do nemocnice. Niekoľko hodín potom už bola opäť v práci. Jej kolega Raed Sobies podľa The Independent uviedol, že mala "diery v tvári a na krku" a lekári jej odporučili dať si čas na zotavenie. Musela však pokračovať v práci, kým jej zamestnávateľ nenájde reportéra, ktorému izraelské úrady povolia do Jeruzalema vstup.

Izraelská polícia uviedla, že k stretom došlo pri zatýkaní otca palestínskeho tínedžera, ktorý bol obvinený z dobodania izraelského chlapca a ktorého polícia v nedeľu zastrelila. Jeho rodina však tvrdí, že chlapca po ceste do práce napadla skupina 70 ľudí. Podľa hovorcu polície použila "prostriedky na rozohnanie demonštrácie". Ďalej uviedol, že "ktokoľvek sa vyskytuje v blízkosti demonštrantov porušujúcich zákon, riskuje zranenie". Hana Mahameed podľa Daily Mail čakala s ďalšími novinármi pred domom jeho otca, keď izraelské jednotky vpadli do domu. Na video sa zábery Hanny Mahameed po návrate na obrazovku sa pozrite tu.

https://www.youtube.com/watch?v=KrKwh1z961I

Zdroj: MediaHub.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:00