Peter Mertus
StoryEditor

Slovenský Ringier Axel Springer popiera záujem J&T

05.09.2014, 08:26
J&T sa k svojim investičným zámerom nevyjadruje. Minulý rok kúpila českú pobočku Ringier Axel Springer.

Po obchode Penty, ktorá cez V-3 Media Holdings kúpila Spoločnosť 7 Plus a Trend Holding, sa vynárajú ďalšie možnosti akvizícií, predajov a prestupov na slovenskom trhu. Jednou z nich je záujem J&T o slovenský Ringier Axel Springer.

Ringier Axel Springer popiera kúpu alebo to, že by sa niekomu predával. Hovorkyňa vydavateľstva Stratégiám na margo predaja spoločnosti povedala, že nie sú v žiadnych rokovaniach, ani sa týmto smerom neuberajú. A záujem zo strany J&T označila za klebetu. "Ak by sme zmenili majitela, oficialne by sme o tom informovali," tvrdí.

J&T uviedlo, že "nekomentuje žiadne špekulácie ohľadne potenciálnych akvizícií, či investičných zámerov". To rovnako ako v prípade Ringier Axel Springer pravdepodobne znamená, že o plánoch a ponukách na kúpu nehovorí - hovorí iba o hotových obchodoch, ktoré sa dostanú na papier.

Daniel Křetínský a Patrik Tkáč minulý rok kúpili najväčšie vydavateľstvo v Česku Ringier Axel Springer CZ za 170 miliónov eur, ktoré neskôr rebrandovalo na Czech News Center. Slovenskej pobočky Ringier Axel Springer Slovakia sa však zmena netýkala, tú si naďalej ponechal švajčiarsko-nemecký majiteľ.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 16:27