Hriešnici (Shameless)
StoryEditor

Rodina, chľast a drsný humor. Seriál Hriešnici prichádza na Doma

27.02.2015, 15:44
Televízia Doma chystá seriál Shameless. Herec William H. Macy s ním získal nomináciu na Emmy aj Zlatý glóbus. Prinášame podrobnosti.

Televízia Doma začne chystá nový seriál v slovenskej televíznej premiére: do programových plánov nasadzuje komediálno-dramatickú novinku Hriešnici (Shameless).

Seriál Hriešnici štartuje v pondelok 16. marca a budú sa vysielať od pondelka do štvrtka o 23:35 po Zakázanej láske (Ask-i Memnu/Forbidden Love), kde nahradí kriminálku Nezvestní (1-800-Missing). Novinka dostane piktogram "nevhodné do 18 rokov", takže pred 22. hodinou by sa ani vysielať nemohla. Takisto ani upútavky na budú zaraďované najskôr neskoro večer.

Hriešnici je seriál americkej káblovej televízie Showtime. Vznikol podľa britskej predlohy a v americkom prevedí, ktoré teraz chystá TV Doma, bodoval u kritikov: na konte má 6 nominácií na Emmy a herec v hlavnej úlohe William H. Macy k tomu prispel aj nomináciou na Zlatý glóbus.

Seriál sa točí okolo rodiny Gallagherovcov a šiestich bystrých, nezávislých deťoch. "Hlave" rodiny Frankovi však rodičovstvo akosi nevonia - radšej má chľast - a tak musí situáciu zachraňovať najstaršia dcéra Fiona. Seriál je plný drsného humoru, rodinnú tému poňal presne naopak, než sme zvyknutí z tradičných rodinných komédií.

Seriál Shameless je z knižnice Warner Bros. International Television Distribution. Stratégie o jeho predaji na Slovensko informovali ako prvé, prečítajte si to.

O čom sú Hriešnici (Shameless)

Adaptácia britského seriálu. Frank je otec šiestich bystrých a nezávislých detí, ktoré by sa však mali lepšie bez neho. Keď totiž nie je v bare a neprepíja aj tých málo peňazí, čo má, nájdete ho "vyvaleného" na zemi. Deti sa učia vyrastať napriek takémuto otcovskému vzoru.

Žáner: komédia, dramedy

Krajina pôvodu: USA (Showtime, 2011-doteraz)

Herci: William H. Macy, Emmy Rossum, Ethan Cutkosky, Shanola Hampton, Steve Howey, Emma Kenney, Cameron Monaghan, Jeremy Allen White, Noel Fisher, Emma Greenwell

Sledovanosť: Najsledovanejší komediálny seriál káblovej stanice Showtime. Zatiaľ vzniklo päť sérií a Showtime potvrdil, že chce aj šiestu. Televízia si pochvaľuje divácku lojálnosť a ocenenia kritikov.

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

Čo na to Stratégie: Práve tomuto seriálu chýba televízia ako Fooor. Nie je to totiž žánrový seriál pre ženy a ťažko bude dediť po tureckom romantickom seriáli. Potenciál má rovnako u mužov ako u žien, čo dokazujú aj dáta z Ameriky. A je skvelý - podľa nás jeden z najvtipnejších seriálov za posledné roky, čo ocenili aj kritici nomináciami na Emmy a Zlatý glóbus. "Drsný" seriál však ťažko nájde uplatnenie u univerzálneho diváka, čomu zodpovedá zvolený vysielací čas. Fanúšikom drsného humoru však odporúčame vydržať do neskorého večera, stojí to za to.

http://youtu.be/CHstRRD_8LE

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:13