L.A.B. – Laboratórium Alice a Boba. Foto: ArtichokeArtichoke
StoryEditor

RTVS chystá nový seriál. Bude cestovať paralelnými svetmi

15.08.2014, 15:40
Telerozhlas vloží peniaze do nového projektu, seriálu L.A.B. - Laboratórium Alice a Boba.

Rozhlas a televízia Slovenska pracuje na novom seriáli. V týchto dňoch Václav Mika podpísal zmluvu o vývoji seriálu L.A.B. - Laboratórium Alice a Boba.

RTVS sa rozhodla vložiť do developmentu tohto projektu 46 680 eur vrátane dane. Očakáva sa, že v decembri bude fáza developmentu ukončená. Seriál by sa mohol začať vyrábať v júni 2015 a do vysielania sa dostať na jeseň 2016.

Seriál okrem toho v roku 2013 získal podporu 13 700 eur z Audiovizuálneho fondu. Celkové náklady na realizáciu by sa mali vyšplhať na 426 610 eur, z toho vyše 400 tisíc v produkčnej fáze. Aspoň tak to predpokladal jeho tvorca Artichoke, keď žiadal o príspevok z Audiovizuálneho fondu. Vtedy však počítal s 15 epizódami; nakoniec ich má byť o dve menej.

RTVS sa podpisom zmluvy na vývoji stala koprodukčným partnerom. Za seriálom L.A.B. - Laboratórium Alice a Boba stojí produkčná spoločnosť Artichoke. "Projekt vzniká ako spoločný námet režiséra, producenta a scenáristu Juraja Krasnohorského a výtvarníka a animátora Petra Košťála, ktorý bude zároveň zodpovedný za vizuálnu a technicko-realizačnú stránku projektu," uvádza spoločnosť v prezentácii, ktorú predložila Audiovizuálnemu fondu. Krasnohorský v minulosti režíroval kinofilm Tigre v meste.

Seriál bude mať 13 polhodinových častí. Ako uvádza Artichoke na svojom webe, L.A.B. - Laboratórium Alice a Boba je "seriál pre deti a mládež, v ktorom dve 11-ročné deti cestujú paralelnými svetmi a dozvedajú sa o tajomstvách vesmíru, fyziky, matematiky a vedy všeobecne". Cieľovou skupinou sú deti od 9 do 14 rokov a ich rodičia.

"Náš projekt od počiatočnej myšlienky spájajú silné ambície po obsahovej aj vizuálnej stránke," tvrdí. Budú v ňom napríklad 3D animácie, seriál skombinuje hrané a animované prvky.

O čom je L.A.B. – Laboratórium Alice a Boba
(zdroj: artichoke.sk)

Celým seriálom sa tiahne jeden príbeh, ktorý ženie postavy dopredu. Zároveň každý diel pokrýva inú tému fyziky, alebo matematiky. Príbeh deti zavedie z reálneho sveta do sveta atómov a častíc, kvantovej fyziky, k hviezdam, do sveta relativity, alebo do sveta čarovnej matematiky. Pochopia ako vznikol vesmír, planéty, pochopia čo sa deje vo hviezdach a ako hviezdy umierajú, ako vznikol život na planéte Zem, ale aj ako fungujú bežné fyzikálne princípy a aké je ich využitie v praxi.

http://vimeo.com/82293584

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 01:40