Pinocchio. Foto: Global ScreenGlobal Screen
StoryEditor

RTVS kúpila nového 5-miliónového Pinocchia

09.10.2013, 10:00
V Rusku pôjde do kín, v Nemecku bude hlavným TV programom Vianoc. Uvidíme ho aj na Slovensku.

Slovenská verejnoprávna RTVS je jednou z krajín, ktoré uvedú novú verziu Pinocchia. O tejto akvizícii informuje americký magazín Variety.

Spolu s RTVS získali práva na nové animovano-hrané spracovanie klasickej rozprávky Česká televízia, slovinská RTV a ruský distribútor Mauris Film, ktorý dokonca plánuje uvedenie Pinocchia v kinách. Vysielacie práva získali od spoločnosti Global Screen, predajcu Kobry 1 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei) či Sily lásky (Sturm der Liebe).

Pinocchio je úplná novinka. Zatiaľ nemal televíznu premiéru a jeho predajca na veľtrhu MIPCOM ukázal iba trailery. Podľa TBI Vision náklady na túto minisériu dosiahli 5,4 milióna eur. Vzniká primárne pre nemeckú ARD, ktorá ju uvedie ako highlight vianočného vysielanie. Ostatné stanice ju budú môcť divákom ponúknuť ako 12-minútový formát, prípadne rozdeliť na dve 90-minútové alebo tri hodinové epizódy.

Distribútor opisuje nového Pinocchia ako ideálny rodinný produkt na sviatky. Vyzdvihuje kombináciu hraných scén a počítačových animácií. Tvrdí, že je to "rozkošná" adaptácia klasického príbehu s prvkami napätia, dobrodružstva aj humoru. Hrajú v ňom Mario Adorf, Inka Friedrich, Sandra Huller, Ulrich Tukur a Benjamin Sadler. Pre medzinárodné trhy bude k dispozícii do konca roka. Znamená to, že RTVS ho tieto Vianoce ešte nebude môcť uviesť.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 22:35