Štefan Hríb
StoryEditor

RTVS preverí Hríbovu Lampu

20.10.2014, 14:00
Zástupca Penty v diskusii chýbal. RTVS reláciu Štefana Hríba Pod lampou preverí.

Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska preverí publicistickú reláciu Štefana Hríba Pod lampou venovanú médiám a ich vlastníctvu, ktorú na Dvojke RTVS vysielal vo štvrtok večer.

Moderátor relácie, šéfredaktor týždenníka .týždeň Štefan Hríb v nej hovoril o téme "Sloboda slova 2014". Hostia - Dalibor Balšínek za české Echo 24, Tomáš Czwitkovics za Trend, Alexej Fulmek za Petit Press a Eva Hanáková za český Tablet Media odpovedali na otázky: "Je sloboda slova závislá na vlastníkoch médií? Prečo dochádza práve teraz k masívnej zmene vlastníctva? Sú ešte české a slovenské denníky a týždenníky dôležité? Má upadajúca tlač šancu bez bohatých majiteľov? Existujú už silné alternatívy k tradičným médiám?". Reagovali tak na nedávnu kúpu viacerých médií na Slovensku investičnou skupinou Penta.

Zástupca Penty v diskusii chýbal. Hovorkyňa RTVS v reakcii na zverejnené informácie uviedla, že "externého dodávateľa formátu žiadali, aby vyvinul snahu zabezpečiť účasť v diskusii aj pre zástupcov Penty. Všetky ďalšie medializované informácie súvisiace s vysielaním relácie Pod Lampou dňa 16. októbra si RTVS overí a na základe faktov prijme opatrenia".

 

Zdroj: SITA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:11