Zasadnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu 29. mája
StoryEditor

Schválené: Nová stanica Slovak Sport.TV môže začať vysielať

29.05.2012, 09:58
Rada pre vysielanie a retransmisiu jej dnes udelila licenciu.

Chystaná slovenská stanica Slovak Sport.TV môže začať vysielať. Rada pre vysielanie a retransmisiu jej dnes udelila licenciu.

V prípade Slovak Sport.TV pôjde o celoplošné digitálne vysielanie. Obsahom má byť najmä šport: ten má podľa schválenej žiadosti tvoriť 90 % vysielania. Spravodajstvo zaberie 4 % a ostatná publicistika 6 %.

Za novou slovenskou televíziou stojí nitrianska spoločnosť Slovak Sport, s. r. o. Vysielať bude z rovnakých priestorov ako regionálna CETV.

Slovak Sport TV má vlastný web aj stránku na Facebooku. Avizuje, že začne vysielať v máji, 24 hodín denne a v HD kvalite. Chce byť na Astre. "Slovak Sport.TV je televízia, ktorá osloví fanúšikov slovenského športu. Vyplní vákuum na trhu domácich športových prenosov po ukončení vysielania STV3," uvádza na webe. Chce konkurovať zahraničným televíziám programom pre domáceho diváka. Ponúkne domáce prenosy z basketbalu, volejbalu, hádzanej, futbalu, florbalu či hokejbalu. "Zásadnou novinkou bude príprava priamych prenosov zo súťaží nižších úrovní, a to zo všetkých regiónov Slovenska." Stanica momentálne hľadá ľudí do tímu.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:40