Kravaťáci (Suits)
StoryEditor

Seriál Kravaťáci prichádza na TV Joj. Vieme o ňom najviac (video)

24.03.2014, 14:31
O čom je nový seriál na Joj-ke Kravaťáci alias Suits, štart a miesto v programe, herci, sledovanosť v zahraničí, marketing. Prečítajte si podrobnosti.

Televízia Joj začne vysielať novú akvizíciu: v slovenskej premiére uvedie americký seriál Suits pod lokálnym názvom Kravaťáci. Štartuje 9. apríla.

Kravaťáci sa budú vysielať vždy v stredu o 22:30 po premiérových Kostiach (Bones). Na Markíze im v tom čase bude konkurovať Arrow (prečítajte si, s akou sledovanosťou odštartoval).

TV Joj prináša seriál s vysokým diváckym hodnotením: na IMDb.com má Suits známku 8,9, na česko-slovenskom webe ČSFD.cz 89 %. Kúpila ho od distribučnej odnože spoločnosti NBCUniversal.

Sledovanosť: V USA spokojnosť, Nemci robili zmeny

Kravaťáci (Suits) je seriál z právnického prostredia, TV Joj ho vo svojich anotáciách označuje za komediálny. V Amerike sa vysiela od roku 2011 na káblovej stanici USA Network. Prináša jej uspokojivú sledovanosť: s najnovšou treťou sériou sa Suits podľa tlačovej správy umiestnil v 3. kvartáli 2013 medzi top 5 najsledovanejšími káblovými seriálmi v cieľovej skupine 18-49. Zároveň bol v danom kvartáli najsledovanejším seriálom utorka v 18-49, a to medzi káblovými aj terestriálnymi stanicami. Prezident USA Network Chris McCumber označil divákov seriálu za "mladých a verných". Tretia séria sa po prestávke vráti v marci tohto roka, stanica si už objednala aj 16-dielnu štvrtú sériu na sezónu 2014/2015.

Seriál vysielala okrem iného česká Prima Cool, na reklamne najväčšom televíznom trhu Európy - v Nemecku - ho zase skúsila stanica Vox. V nemeckej free-TV premiére ho nasadila od 7. marca 2014 v piatkovom prime-time o 21:15. Prvá epizóda dosiahla v cieľovej skupine 14-59 trhový podiel 6,9 %, čo je dve desatiny bodu nad aktuálnym tohtoročným priemerom stanice. Neskôr výkony slabli, až napokon 14. marca v konkurencii filmu Batman začína (Batman Begins) alebo celebritného špeciálu súťaže 5 gegen Jauch mali Kravaťáci 4,8 % v 14-59. Vox zároveň riešila iné problémy v štruktúre, podľa dwdl.de jej nefungovala napríklad pondelková prime-timová repríza seriálu Arrow, a tak Kravaťákov ďalší týždeň presunula na pondelok s dvoma časťami za sebou. Zatiaľ jej to v pondelkovom prime-time nepomohlo.

Marketing: Turné po univerzitách aj súťaž o obleky

Seriál mal v USA aj Nemecku špeciálnu marketingovú podporu. USA Network napríklad nedávno, pred jeho jarným návratom na obrazovky, organizovala "Suits College Tour" - turné po siedmich vysokých školách za účasti hercov, na ktoré priniesla aj ukážky z nových epizód a merchandising. Robí tiež súťaž na suitsoncampus.com o to, ktorá ďalšia škola bude môcť premietnuť študentom finále tretej série v predpremiére. Stanica to robí s cieľom podporiť seriál v cieľovke mladých divákov, pochvaľuje si jeho prijatie u "millennials".

Iný prístup zvolil nemecký Vox. Pred štartom seriálu sa spojil s módnou spoločnosťou Anson's a Kravaťáci "obsadili" výklady obchodov. Stanica chcela, aby si ľudia spravili prvý dojem o štýlovosti hlavných postáv. Okrem toho pripravila súťaž o obleky na outfittery.de a špeciálne promoaktivity pre právnické školy a elitné bary. Seriál podporila aj klasickou kampaňou, rovnako ako USA Network v Amerike.

Takto vyzerala podpora pre Suits v Nemecku:

Prečítajte si nižšie, o čom je seriál Suits

O čom sú Kravaťáci (Suits)
zdroj: anotácia TV Joj, tlačová správa USA Network

komediálny seriál (50´), USA 2011-2014

Scenár: Aaron Korsch

Tvorca a výkonný producent: Aaron Korsh ("The Deep End")

Výkonní producenti: Doug Liman (Agentka bez minulosti/Covert Affairs, "Bourne" trilógia, Pán a pani Smithovci/Mr. and Mrs. Smith), David Bartis (Agentka bez minulosti/Covert Affairs, O.C. California/The O.C.)

Réžia: Kevin Bray, Michael Smith, Félix Enríquez Alcalá

Hrajú: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markleová, Sarah Raffertyová, Gina Torresová, Max Topplin, Vanessa Ray, David Costabile, Tom Lipinski, Rebecca Schullová, Eric Close, Julian DeZotti, Ben Lewis

Dvaja právnici, ale iba jeden vysokoškolský diplom. Geniálny stroskotanec, ktorý sa pretĺkal životom, sa s poriadnou dávkou drzosti ale aj prirodzeného talentu stane asistentom slávneho advokáta v špičkovej právnickej firme na Manhattane.

Mike Ross (PATRICK J. ADAMS) má fotografickú pamäť a je veľmi inteligentný, no vďaka sérií „nehôd“ a „nešťastných náhod“ nikdy nedokončil vysokú školu. Vo chvíľach, ktoré trávi na úteku v dôsledku ďalšej nehody, ktorou je nevydarený drogový obchod, sa zhodou okolností pripletie na výberové konanie na post spolupracovníka Harveyho Spectora (GABRIEL MACHT), jedného z najlepších právnikov na Manhattane. Mike je taký geniálny a očarujúci, že ho Harvey prijme za svojho asistenta aj napriek tomu, že nespĺňa základnú podmienku prijatia – nie je absolventom práva na Harvardovej univerzite. Ale takú maličkosť, akou je absolutórium Harvardu, predsa nebude preňho problém v práci hravo predstierať...

http://youtu.be/6Zu0yYV2uYs

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:27