Marián Mitaš v seriáli Mesto tieňov
StoryEditor

Seriál Mesto tieňov dostane znovu šancu v hlavnom čase

24.03.2014, 09:09
Slovenský krimiseriál zreprízuje menší kanál Dajto: dá mu priestor v nedeľnom prime-time.

Päť- až šesťročný slovenský krimiseriál Mesto tieňov sa vráti na obrazovky. Nie však na hlavný kanál skupiny Markíza, ale na Dajto.

Dajto zaradí reprízy Mesta tieňov od apríla a dá im priestor v nedeľnom prime-time o 20:15. Štartuje 6. apríla, seriál zreprízuje od 1. série. K dispozícii má dve série vždy po desať častí.

Stanica nasadzuje Mesto tieňov programovou zmenou, pôvodne mal ísť v nedeľu večer akvizičný Strážca poriadku (Justified) s premiérovými epizódami a dvoma časťami za sebou. Po novom pôjde od apríla už iba jeden Strážca poriadku so štartom o 21:35.

Mesto tieňov malo premiéru v roku 2008 na Markíze, štartovalo podporené printovou a citylightovou kampaňou od CD Ogilvy & Mather. Napriek dobrému prijatiu kritikmi a pozitívnym diváckym ohlasom (na ČSFD má seriál hodnotenie 76 %) sledovanosť neprekračovala priemery Markízy. Seriál sa vysielal v piatok večer. Markíza si od tvorcov z DNA Production objednala aj druhú sériu a v roku 2009 ju aj dostala, ale na obrazovky ju pustila až začiatkom roka 2012. Tiež skúsila prime-time, konkrétne utorky a štvrtky o 20:15, ale seriál mal na pomery stanice podpriemerné výkony.

Prínosom Mesta tieňov bolo okrem iného to, že ako prvý moderný slovenský krimiseriál pomohol krimižánru dostať sa na istý čas aj na Slovensko: televízie po ňom skúsili nízkorozpočtové denné krimi ako Detektív Kripta, V mene zákona alebo Prvé oddelenie. Samotná produkčná spoločnosť DNA Production dostala následne zákazku aj z Česka, kde pre Novu mala vyrobiť vlastné, české Mesto tieňov pod názvom Kriminálka Anděl. Tak sa aj stalo, no ďalšie série si už Nova vyrábala s iným tímom.

Herci v seriáli Mesto tieňov

Pavel Višňovský

Marián Mitaš

Anton Vaculík

Soňa Norisová

Ivan Vojtek

Ivan Romančík

Róbert Jakab

Ladislav Hrušovský

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:42