Pod kupolou (Under the Dome)
StoryEditor

Seriál Pod kupolou prichádza. Dajto ho už avizuje v programe

28.11.2014, 15:00
Mysteriózna novinka Pod kupolou alias Under the Dome bude ťahákom Dajto na vianočné sviatky.

Na slovenské obrazovky prichádza premiérový seriál podľa knižnej predlohy Stephena Kinga Under the Dome. Stanica Dajto definitívne potvrdila, že ho odvysiela cez vianočné sviatky ako maratón v hlavnom večernom čase.

Under the Dome pôjde u nás pod názvom Pod kupolou. Dajto odvysiela prvú sériu v rýchlom tempe: všetkých 13 častí stihne za štyri sviatočné dni - pokúsi sa využiť iné divácke zvyky cez Vianoce a zároveň bude mať jeden veľký premiérový highlight na sviatky, na ktorý bude môcť zamerať svoju kampaň.

Takto Dajto naplánovalo seriál Pod kupolou. Ide o definitívne programové plány:

Epizódy 1 až 4 - štvrtok 25. decembra, 20:15 - 23:45

Epizódy 5 až 7 - piatok 26. decembra, 20:15 - 22:55

Epizódy 8 až 10 - sobota 27. decemra, 20:15 - 22:55

Epizódy 11 až 13 - nedeľa 28. decembra, 20:15 - 22:55

Pod kupolou (Under the Dome) pôjde na Dajto v slovenskej televíznej premiére. Stanica ho kúpila od distribučnej spoločnosti CBS Studios International, od ktorej má napríklad NCIS: Los Angeles. V Amerike ho vysiela CBS vždy v lete - už odvysielala dve série a na leto 2015 si objednala tretiu. Posledná séria mala 11 miliónov divákov (2+) a rating 2,7 % v cieľovej skupine 18-49 vrátane divákov sledujúcich zo záznamu. Vo svojom slote bol Under the Dome jednotkou v domácnostiach, u divákov 2+, ale aj mužov 18-49 a 25-54 či žien 18-49 a 25-54.

Under the Dome získal nomináciu na 9th International TV Audience Awards - znamená to, že v roku 2013 patril medzi tri najsledovanejšie dramatické seriály sveta. Aj sledovanosť a medzinárodné predaje sú jedným z ťahákov, ktorým sa Dajto snažil nalákať slovenských inzerentov reklamy. Spomína výsledky z USA či Nemecka. "Nasledoval svetový boom a predaj na vyše 200 trhov: Austrália, Kanada, Rakúsko, Taliansko, Španielsko, Veľká Británia či Nemecko. Nemecká ProSieben nezažila podobný seriálový úspech od roku 2000," tvrdila stanica v prezentácii pre inzerentov. Z nám blízkych trhov uspel v Maďarsku, ked stanici TV2 priniesol najsledovanejší debut akvizície v 18-49 za posledné dva roky. Prečítajte si o tom viac.

Viac o seriáli Pod kupolou

O čom je Pod kupolou (Under the Dome)

Krajina pôvodu: USA

Žáner: mysteriózny

Hrajú: Mike Vogel, Rachelle LeFevre, Dean Norris, Natalie Martinez, Britt Robertson, Alexander Koch, Colin Ford, Nicholas Strong, Jolene Purdy, Aisha Hinds

Seriál založený na knižnom bestselleri Stephena Kinga. Príbeh mestečka, ktoré nečakane a z nevysvetliteľných dôvodov skončí pod neviditeľným krytom, odrezané od sveta. Obyvatelia musia prežiť v postapokalyptických podmienkach a hľadať odpovede. Výkonnými producentmi sú aj Steven Spielberg a Stephen King

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

   
   

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:45