Daniella Alonso a Tracy Spiridakos v seriáli Revolúcia (Revolution)
StoryEditor

Seriál Revolúcia prichádza na Markízu (všetky informácie + video)

18.09.2014, 17:11
TV Markíza prinesie americký seriál Revolúcia. Prinášame podrobnosti: herci, epizódy, sledovanosť, upútavky, o čom seriál je.

Televízia Markíza chystá novú akvizíciu: už 29. septembra začne vysielať seriál z dielne NBC Revolúcia (Revolution).

Revolúcia dostane na obrazovkách TV Markíza priestor štyrikrát do týždňa, bude sa vysielať od pondelka do štvrtka o 23:00 po Farme. V tomto okne nahradí Dva a pol chlapa (Two and a Half Men) a Mentalistu (The Mentalist), ktorí sa posunú na neskoršiu nočnú hodinu.

Revolúcia pôjde na Markíze v slovenskej televíznej premiére. Stanica ju kúpila od svojho kľúčového akvizičného partnera, spoločnosti Warner Bros. International Television Distribution.

Seriál Revolution má dobrodružné, akčné a čiastočne mysteriózne prvky. Jeho výkonnými producentmi sú Eric Kripke (Hrozba z temnoty/Supernatural) a J.J. Abrams (Fringe, Nezvestní/Lost). Hlavná dejová línia je o tom, že americké mestá ostali zničené a vyľudnené, rodiny sa snažia prežiť v postapokalyptickom svete, v ktorom nefungujú počítače, lietadlá, autá, telefóny či svetlá. Všetko bolo totiž odrezané od energie - navždy. Nevedia, prečo sa tak stalo, či to znamená zrod niečoho nového, alebo sa len bude prehlbovať katastrofa a bezvládie.

Seriál mal svetovú premiéru na jeseň 2012 na NBC. Odštartoval dobre a aj keď mierne klesal, priemerná sledovanosť okolo 3 % v 18-49 za prvých desať týždňov bola pre NBC viac než uspokojivá (pozrite si graf s vývojom sledovanosti). Vo svojom vysielacom čase dokázal porážať Hawaii 5.0 (Hawaii Five-0) aj Vtierku Castle (Castle), mal dobrý zásah u mladých a vedel osloviť ženy aj mužov. Stal sa dokonca najúspešnejšou novinkou sezóny 2012/2013 na staniciach americkej veľkej televíznej päťky, keď aj po pripočítaní divákov sledujúcich zo záznamu dosiahol v 18-49 priemernú sledovanosť 4,1 %. Mal priemerne 10,2 milióna divákov (2+). Darilo sa mu aj v ďalších anglicky hovoriacich krajinách či napríklad Maďarsku; prvú sériu predali na 200 trhov.

Druhá séria získala v sezóne 2013/2014 rating 2,2 % v 18-49 (7,0 milióna divákov v 2+) a NBC sa rozhodla, že tretiu sériu už nechce.

Vývoj sledovanosti v USA po sezónach

(parameter: most current, teda vrátane ľudí sledujúcich do 7 dní zo záznamu. Zdroj: Nielsen Research)

Markíza k Revolúcii nasadila upútavkovú kampaň rozdelenú do niekoľkých fáz. Najskôr nechala "zhasnúť" Bratislavu...

... potom celú planétu...

... a napokon odhalila, že pôjde o seriál Revolúcia:

 

Revolúcia (Revolution)

O čom je: Amerika bez elektrickej energie: svet plný prázdnych miest, miestnych milícií a hrdinských bojovníkov za slobodu, kde je každé jednotlivé technologické zariadenie - počítače, lietadlá, autá, telefóny, dokonca aj svetlá - vystavené kompletnému trvalému výpadku elektriny. Revolution, dráma so širokým záverom a hlbokým detailom, je aj o rodine – o rodine, do ktorej sa narodíte a o rodine, ktorú si vyberiete. Ide o dobrodružnú cestu nádeje a znovuzrodenia sledovanú cez optiku jednej veľmi rozhodnej mladej ženy, Charlie Mathesonovej a jej brata Dannyho (zdroj: TV Markíza)

Žáner: dobrodružný, akčný

Krajina pôvodu: USA (2012-2014)

Počet epizód: 42 (2 série)

Herci: Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Daniella Alonso, Anna Lise Phillips, Graham Rogers, J.D. Pardo, Tim Guinee, Maria Howell, Elizabeth Mitchell, Stephen Collins

V slovenskom znení:

  • Charlie Mathesonová (Tracy Spiridakosová) – Daniela Mackovičová
  • Aaron Pittman (Zak Orth) – Roman Matisko
  • Milles Matheson (Billy Burke) – Dušan Szabó
  • Rachel Mathesonová (Elisabeth Mitchellová) – Lenka Košická
  • Kapitán Tom Neville (Giancarlo Esposito) – Matej Landl
  • Jason Neville (Nate) (JD Prado) – Michal Halon
  • Danny Matheson (Graham Rogers) – Lukáš Frlajs
  • Ben Matheson (Tim Guinee) – Peter Sklár
  • Maggie Fosterová (Anna Lise Philipsová) Judita Bilá
  • Nora Claytonová (Daniella Alonsová) – Petra Vajdová
  • Generál Sebastian Monroe (David Lyons) – Ján Tréger
  • Randal Flyn (Colm Feore) – Miroslav Trnavský
  • Jim Hudson (Malik Yoba) – Martin Kaprálik

Výkonní producenti: J.J. Abrams, Bryan Burk, Eric Kripke

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

Najväčší inzerenti počas 1. sezóny v USA: Applebee’s, Burger King, Chili’s, McDonald’s, Olive Garden, Starbucks, Subway, Wendy’s (reštaurácie), Apple, Dell, Microsoft (elektro), Bank of America, Capital One, Citigroup, Discover Financial, Wells Fargo (financie), Crawford Group, Daimler Fiat SpA, Ford Motors, General Motors, Honda, Toyota, Volkswagen (automobily), Chanel, JC Penney, Kay Jewelers, Kohls, Loreal, Lowes, Macy’s, Neiman Marcus, Old Navy, Petco, Victoria’s Secret, Walgreens, Wal-Mart (retail), Comcast, Lionsgate, Sony, Time Warner, Walt Disney Co, Weinstein Co (entertainment), AT&T, Deutsche Telekom, LG Electronics, Samsung Electronics, Sprint, Nextel, Verizon (mobilné spoločnosti), Sanofi, Bayer (farmaceutiká), Allstate, Berkshire Hathaway (poisťovníctvo), Campbell Soup, Kashi, Kraft, Nestle, Tropicana, Yoplait (jedlo a nápoje), Amazon.com, Google (online)

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:03