Michaela Čobejová v seriáli Vdova. Foto: TV JojTV Joj
StoryEditor

Seriál Vdova: O čom je novinka TV Joj (video)

30.12.2013, 07:00
Michaela Čobejová sa predstaví v novom seriáli Joj. Herci, upútavka a podrobnosti o Vdove.

Televízia Joj v týchto dňoch spustila kampaň na svoj nový mafinánsky seriál Vdova. Tvárou upútaviek je herečka Michaela Čobejová, ktorá v seriáli stvárni hlavnú postavu.

V reportážne ladených upútavkách Čobejová rozpráva o seriáli a svojej postave: "Seriál je o vdove po mafiánovi, ktorá po smrti manžela preberá jeho biznis. Tento seriál bol pre mňa výzvou a ja sa teším, že môžem byť opäť s vami," hovorí. V novinke TV Joj sa okrem Čobejovej objavia herci Marián Miezga, Elena Podzámska, Juraj Rašla, Milo Kráľ a ďalší.

Televízia svojmu seriálu verí a pochvaľuje si ho: "Joj prináša dramatický seriál s kriminálnou zápletkou, na aký si doteraz netrúfla žiadna televízia," tvrdí.

Vdova štartuje 21. januára. Bude sa vysielať vždy v utorok o 21:40 po Paneláku.

Seriál sa natáčal podľa licencovaného formátu Penoza spoločnosti Endemol. Prvá verzia vznikla v Holandsku, na jej základe sa Endemol rozhodol predávať ho ako formát. Pôvodná holandská Penoza odštartovala v septembri 2010 a podľa distribútora prvá séria zlepšila výkony stanice NED2 v slote o 55 %. Doposiaľ vznikli tri série, respektíve 26 častí. Formát žánrovo spadá medzi krimitriler a drámu. Úspešne sa predáva v regióne strednej a východnej Európy: okrem Slovenska oňho prejavila záujem aj televízia Canal+ v Poľsku, ktorý v roku 2012 vyrobil 8-dielnu sériu pod názvom Krew z Krwi. Formát sa podarilo dostať aj na 142-miliónový ruský trh, miestna verzia sa práve natáča. Minulú sezónu vyrobila vlastnú "Vdovu" alias Red Widow aj americká stanica ABC.

Viac o Vdove:

O čom je Vdova (anotácia TV Joj)

Niekedy vám život nedáva možnosť voľby. Sú veci, ktoré jednoducho musíte urobiť, aby ste zachránili seba i najbližších. Ani Tamara Vicenová (Michaela Čobejová) nemá na výber. Po rokoch snahy vymaniť sa z osudu mafiánskej dcéry, musí čeliť nechcenej pochybnej budúcnosti. Po smrti svojho manžela (Marián Miezga) sa ocitá v neľahkej situácii. Musí doručiť drogovú zásielku Schillerovi – vplyvnému mužovi z podsvetia (Juraj Rašla). Pretože každý dlh musí byť splatený. I ten, ktorý Tamara zdedila.

Vdova je seriál z mafiánskeho prostredia odrážajúci nielen praktiky podsvetia, ale aj hodnoty rodiny a matky, ktorá urobí všetko pre to, aby ochránila svoje deti. Michaela Čobejová sa po dvoch rokoch vracia na televízne obrazovky ako hlavná postava Tamara Vicenová, ktorá dáva možnosť vyniknúť jej hereckému potenciálu.

Nielenže poukazuje na realitu bežného života mafiánskej rodiny, ale zachováva hodnoty, ktoré sú v dnešnej dobe najdôležitejšie. Tamara nerieši len to, ako zarobiť peniaze, no najmä otázku, ako prežije ďalší deň. Pri riešení zásadných existenčných otázok nie je priestor na smútok za milovaným manželom. Hlavná hrdinka v tom nie je sama. Pomáha jej sestra (Rebeka Poláková) i polícia spolu s vyšetrovateľom Ostrovským (Milo Král).

Popri hlavnej postave sa rozvinú príbehy ďalších postáv – mafiánskeho bossa Schillera, ruskej mafiánky Jeleny (Elena Podzámska), či rodinné spolužitie otca (Vladimír Černý) a jeho krásnej mladej milenky (Barbora Žilecká). V seriáli sa objavia aj ďalší mladí nadaní herci – Rebeka Poláková, Milan Ondrík a ďalší.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:22