Vikingovia (Vikings)
StoryEditor

Seriál Vikingovia sa vracia na TV Joj (video)

22.08.2014, 09:40
Vikingovia sú späť: TV Joj už promuje návrat II. série. Pozrite si to.

Na Joj sa vrátia Vikingovia (The Vikings). Stanica už začala návrat seriálu promovať vo vysielaní a nasadila upútavky.

Vikingovia pôjdu na TV Joj s premiérovou II. sériou. Odštartujú v hlavnom vysielacom čase, v pondelok 1. septembra o 20:30 s dvoma časťami za sebou - TV Joj využije sviatok a Vikingov nasadí do slotu, kde bežne chodí Panelák.

Ďalší týždeň sa už Vikingovia presunú do svojho pravidelného okna: budú chodiť vždy v pondelok o 21:40 za Panelákom.

Druhá séria má desať častí. Joj kúpila Vikingov od MGM International Television Distribution.

Prvú sériu Vikingovia uviedla televízia Joj v špeciálnom nastavení: celú ju odvysielala za jeden týždeň, konkrétne začiatkom januára v medzisezónnom období. Výsledky boli pre ňu dobré: kým Joj samotná mala v tom týždni podiel 16,8 % v 12-54, Vikingovia sa zvyčajne pohybovali nad dvadsiatkou. S najúspešnejšou časťou vo štvrtok 16. januára o 20:30 mali 263 tisíc divákov v 12-54 (rating 8,0 %).

Trhové podiely seriálu Vikingovia I. na TV Joj v 12-54

Vikingovia sú dobrodružný historický seriál, ktorý vzniká na objednávku americkej káblovej stanice History. Finále 2. série videlo podľa tlačovej správy 3,4 milióna divákov podľa Nielsen Research. Vikingovia a výrazne rástli aj vďaka "oneskorenému" sledovaniu zo záznamu. Ak pripočítame aj týchto divákov, celá séria narástla o 55 % a mala 5,1 milióna divákov v 2+ a skoro polovicu u mladých od 18 do 49 rokov. V tejto cieľovke mala sledovanosť 2,5 milióna a nárast vďaka divákom sledujúcim seriál zo záznamu do siedmich dní bol až 79-percentný. Vikingovia mali prevahu mužských divákov: napríklad v skupine 25-54 bol podiel mužov viac než dve tretiny (1,7 milióna v porovnaní s miliónom žien). Vikingovia boli najsledovanejším štvrtkovým seriálom amerických kábloviek.

History bola s výkonmi spokojná a objednala si tretiu sériu s 10 epizódami. Začala sa natáčať toto leto a premiéru bude mať v roku 2015.

Vikingovia sú o mladom bojovníkovi Ragnarovi, ktorý túži objavovať a dobýjať nové územia za morom. Rozhodne sa preto plaviť na západ a hľadať nové kráľovstvá.

 

zdroj dát: PMT/TNS SK

http://youtu.be/N8ALYIU8AX0

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 16:41