Mamon - Vladimír Michálek, Matěj Hádek, Eva Leimbergerová a Martin Štrba. Foto HBO – Nikolas TušlHBO – Nikolas Tušl
StoryEditor

Severská vlna prichádza. HBO pre Slovákov a Čechov natáča nový seriál Mamon

03.03.2015, 12:12
HBO kúpilo nórsky formát Mammon a natočí ho pre český a slovenský trh. V tíme je aj slovenský kameraman Martin Štrba.

HBO natáča ďalší seriál špeciálne pre slovenský a český trh. Bude to 6-dielny projekt s pracovným názvom Mamon.

Natáčanie sa začalo dnes a naplánovaných je 75 natáčacích dní v Česku a zahraničí. Režisérom je Vladimír Michálek, produkciu zabezpečuje spoločnosť Bionaut. V tíme je aj slovenský kameraman Martin Štrba.

Známi sú tiež prví dvaja herci - Matěj Hádek a Eva Leimbergerová. "Hlavným hrdinom príbehu je novinár, ktorý sa zaoberá kauzou okolo významného štátom riadeného podniku. Pri zaisťovaní podkladov na reportáž narazí na kontroverzné informácie týkajúce sa jeho vlastného brata, ktorý je do škandalózneho prípadu zapletený," opisuje HBO, o čom jej nový seriál bude.

Mamon spadá žánrovo medzi krimi a politický thriller. HBO novinku natáča podľa nórskeho formátu Mammon od spoločnosti DRG Formats. V Nórsku vznikla zatiaľ jedna séria, ktorá mala podľa distribútora v priemere 1,3-miliónovú sledovanosť a predala sa na 17 trhov. Druhá séria bude nasledovať v roku 2016. Ešte v roku 2013 kúpila formátové práva pre americký trh 20th Century Fox Television.

Stratégie si seriál Mammon všimli už na jeseň minulého roka. Prečítajte si správu Svet sa zaujíma o nový seriál Mammon.

HBO pre česko-slovenský trh v minulosti vyrobilo okrem iného minisériu Hořící keř, dve série Terapie a najnovšie romantický seriál Až po uši. Nielen o vlastnej tvorbe sme sa porozprávali s konateľom HBO Europe Ondřejom Zachom. Prečítajte si rozhovor Šéf HBO exkluzívne: Pirátstvo je najväčší problém, sme proti nemu bezbranní.

 

Producent Bionaut Vratislav Šlajer, režisér Vladimír Michálek, producentka HBO Europe Šárka Oujezdská, herci Matěj Hádek a Eva Leimbergerová a kameraman Martin Štrba. Foto HBO – Nikolas Tušl

 

http://youtu.be/mkKkXHWgq-M

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 10:49