Sex Box
StoryEditor

Sex priamo v televíznom štúdiu sklamal. Kontroverznú šou zrušili (video)

20.04.2015, 13:06
Mala to byť najextrémnejšia párová terapia, ale skončila ako prepadák. Sex Box predčasne stiahli z vysielania.

Relácia Sex Box v americkej televíznej brandži vzbudila kontroverzie, ale to k reálnemu úspechu nestačilo. Šou označovanú tvorcami za "najextrémnejšiu párovú terapiu" napokon zrušili. Nie však kvôli protestom divákom, ale z jednoduchšieho dôvodu: mala príliš nízku sledovanosť. Informuje The Hollywood Reporter.

Relácia vznikla podľa britského formátu a jej princípom bolo, že pár milencov zavreli do zvukotesného a bezkamerového priestoru priamo uprostred štúdia, kde mali sex. Hneď po akte si prisadli k expertom, s ktorými začali rozoberať svoje intímne problémy.

Naplánovaných bolo deväť epizód. Káblová stanica WE tv napokon odvysielala iba štyri v pôvodne plánovanom hlavnom večernom čase, piata epizóda išla v noci a potom prišla stopka. Sledovanosť bola od začiatku nízka, prvú epizódu videlo podľa THR 378 tisíc divákov. Aj samotná televízia priznala, že Sex Box mal málo divákov. Problémom mohli byť aj obavy inzerentov spájať sa s takýmto typom programu.

WE tv tvrdí, že s tvorcami pracuje na možnom preformátovaní relácie, ale to je iba v teoretickej rovine a nakoniec z toho nemusí byť nič, alebo môže byť úplne iný koncept. Nepadol ani žiaden približný termín.

Proti vysielaniu Sex Boxu sa opäť postavila organizácia bojujúca za mravnosť televízneho vysielania Parents Television Council (informovali sme o nej napríklad tu). Spisovala petície za jej stiahnutie, tlačila na inzerentov, aby stiahli svoju reklamu, a apelovala na zmenu systému označovania programov. Sex Box bol totiž označený ako "nevhodný do 14 rokov". Už pred štartom relácie sa jej podarilo vyzbierať vyše 40 tisíc podpisov.

https://youtu.be/fV3gTHDTXc0

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 19:51