Simpsonovci (The Simpsons)
StoryEditor

Simpsonovci odhaľujú veľké animované plány

23.07.2014, 15:39
Najdlhší televízny maratón, nové celebritné hlasy a oveľa viac. Pozrite sa, čo sa chystá k Simpsonovcom na novú sezónu.

Animovaní Simpsonovci (The Simpsons) budú mať v nadchádzajúcej sezóne niekoľko noviniek.

V Amerike nastala zmena: vysielacie práva kúpil ďalší hráč, platený káblový kanál FXX. Ten sa ešte pred štartom sezóny chystá odvysielať celovečernú snímku Simpsonovci vo filme (The Simpsons Movie) a všetkých 552 epizód tohto animovaného seriálu. A to nonstop jednu po druhej za sebou v chronologickom poradí, čím podľa tlačovej správy prinesie najdlhší maratón v televíznej histórii. Jeho obrazovky budú "žlté" od 21. augusta do 1. septembra.

Stanica okrem toho dá všetky epizódy na web SimpsonsWorld.com a sprístupní ich v plnej dĺžke aj cez aplikáciu pre mobilné zariadenia v rámci služby Simpsons World. Pôjde vôbec o prvý takýto krok v prípade Simpsonovcov. Epizódy však nebudú voľne dostupné pre celý svet, ako napríklad pri South Parku. Toto bude prémiová služba pre klientov FXX v USA a slovenskí či európski diváci k nej nebudú mať prístup.

Keď FXX minulý rok kúpila káblové, VOD a nelineárne práva na Simpsonovcov, išlo o jeden z najväčších obchodov amerického televízneho priemyslu. Simpsonovci sa doposiaľ v amerických káblových televíziách nevysielali.

Stanica Fox tiež odhalila detaily o novej XXVI. sérii. Štartuje 28. septembra. Má šancu dostať sa aj na naše obrazovky - nové série totiž kupuje česká Prima Cool a seriál sa vysiela aj na staniciach skupiny Joj. Po nemecky ju nájdeme bezplatne na satelite na ProSieben.

V novej sérii budú tieto celebritné hlasy:

  • Jane Fonda ako priateľka pána Burnsa
  • Willem Dafoe ako Bartov nový nepríjemný učiteľ
  • Billy West, John DiMaggio, Katey Sagal, Maurice LaMarche, Phil LaMarr, Lauren Tom a Tress MacNeille z Futuramy
  • Nick Offerman (Parks and Recreation)
  • Sarah Silverman (Všetky cesty vedú do hrobu/A Million Ways to Die in the West)
  • David Hyde Pierce (Frasier)
  • Jeffrey Ross
  • Matthew Sweet

Hlasy z Futuramy nie sú náhodné: ako bolo ohlásené už dávnejšie, chystá sa špeciálna "crossover" epizóda týchto dvoch animovaných seriálov. Futurama, ktorá sa už nevysiela, mala rovnakého tvorcu - Matta Groeninga. "Bender príde z minulosti, aby zabil Barta," poodhaľuje dej Entertainment Weekly.

Fox plánuje ďalší seriálový crossover, a to medzi Simpsonovcami a Griffinovcami (Family Guy). Už 28. septembra odvysiela špeciálnu hodinovú epizódu Griffinovcov nazvanú "The Simpsons Guy", v ktorej sa stretnú obe animované rodiny. V Griffinovcoch tak bude Bart, Homer, Marge, Lisa, Maggie či Očko. Distribučná spoločnosť Twentieth Century Fox International Distribution však epizódu so Simpsonovcami bude predávať v rámci seriálu Griffinovci. Takže na to, aby sme "The Simpsons Guy" videli aj na Slovensku alebo na českej stanici, musela by Joj alebo Prima Cool zakúpiť novú sériu Griffinovcov.

Tvorcovia povedali aj viac o dejových zápletkách 26. série. Simpsonovcov čaká smrť, ako informuje The Hollywood Reporter. Bude to hneď na začiatku série v epizóde "A Clown in the Dumps". Má ísť o postavičku, za ktorú dostal jej hlas cenu Emmy a aj keď to tvorcovia priamo nepotvrdili, podľa THR ňou pravdepodobne bude klaun Krusty.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 03:50