Simpsonovci a Griffinovci
StoryEditor

Simpsonovci sa vracajú. Prinesú smrť aj kontroverzie (video)

26.09.2014, 16:00
Simpsonovci pokračujú premiérovou 26. sériou, okrem toho ich čaká spoločná epizóda s Family Guy.

Animovaný seriál Simpsonovci (The Simpsons) sa tento víkend vracia na americké obrazovky s novou sériou.

Kým slovenskí a českí diváci si na nové časti od Joj, Plus či Primy Cool budú musieť počkať, americká stanica Fox ich začne vysielať už od nedele 28. septembra.

Úvod 26. série prinesie silnú, výrazne medializovanú záplatku: v epizóde A Clown in the Dumps" sa klaun Krusty rozhodne “seknúť” so svojou prácou a niektorý z obyvateľov Springfieldu zomrie.

Simpsonovci sa objavia na obrazovkách hneď dvakrát: stanica Fox totiž na nedeľu chystá špeciálnu crossover epizódu seriálu Griffinovci (Family Guy), v ktorej budú účinkovať práve Simpsonovci.

Miešanie Griffinovcov a Simpsonovcov ešte pred štartom vzbudilo kontroverzie. Prezident organizácie bojujúcej za mravnosť a slušnosť televízie PTC (Parents Television Council) Tim Winter napísal otvorený list tvorcovi Simpsonovcov Mattovi Groeningovi. “Po mnoho rokov sú dvoma hlavnými animovanými seriálmi Foxu rodinní Simpsonovci a oplzlí a násilnícki Griffinovci Setha MacFarlana. Nanešťastie sa zdá, že “komediálny” štýl MacFarlana bude v crossover epizóde v prevahe,” uviedol. Spomína znásilnenie či pedofíliu, ktoré sa podľa neho v Griffinovcoch vyskytujú. Tvrdí, že je fanúšikom Groeninga už od 80. rokov minulého storočia a nabáda ho, aby nevpustil takéto “neľudské” prvky do Springieldu.

V Amerike pozerávalo Simpsonovcov minulú sezónu priemerne 5,7 milióna divákov (2+) a v reklamne dôležitej skupine 18-49 dosahovalo sledovanosť 2,6 %. To bolo nad 2,4-percentný sezónnym priemerom Foxu, navyše Simpsonovci oslovujú mladých divákov a najmä mladých mužov, ktorých ostatné šou ťažko zasahujú.

Káblová stanica FXX v lete ponúkla maratón všetkých epizód Simpsonovcov, ktorý jej priniesol rekord. V dni, kedy ho vysielala, bola najsledovanejšou káblovou stanicou celodenne aj v prime-time v cieľových skupinách 18-49 aj 18-34. Pozerávalo ju 955 tisíc divákov celodenne a 1,32 milióna v prime-time. V cieľovke 18-49 to bolo 633 tisíc, respektíve 841 tisíc.

http://youtu.be/BxgLA7HjzVk

http://youtu.be/4Ted9IL2pC4

http://youtu.be/j2OeSPvZe6g

http://youtu.be/vV4QiJ5M1qQ

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 13:36