Slovenský rozhlas
StoryEditor

Slovenský Dr. House bude hlasom rádia. Vypočujte si to

09.06.2014, 13:00
Rozhlas RTVS dostane nové hlasy a zvuk, denne budeme počuť Vladimíra Jedľovského. Vypočujte si, ako sa stane hlasom Rádia Devín.

RTVS spúšťa zmenu zvukovej grafiky svojich rozhlasových služieb. Prvé príde na rad Rádio Devín, nasledovať budú Rádio SlovenskoRádio Regina. RTVS o tom informovala médiá.

Podľa RTVS je zmena zvukového obalu rádií súčasťou stratégie rozvoja Václava Miku. Zmeny sú dôsledkom rozhlasovej mapovacej štúdie, ktorú si RTVS dala urobiť v agentúre Median SK na vzorke 1 093 respondentov od 15 do 65 rokov. "Zmenila sa nielen programová štruktúra, ale taktiež bola pripravená jasnejšia profilácia jednotlivých staníc," uvádza RTVS. K tomu má byť nastavený aj marketing, zohľadňujúci cieľové skupiny a profiláciu kanálov.

RTVS realizovala zmeny interne v spolupráci Sekcie marketingu a komunikácie a šéfdramaturgov staníc.

"Meníme zvukovú grafiku a v prípade niektorých rádií nastane aj zmena korporátnych hlasov," uvádza riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daša Matušíková. Ako prvý sa zmení Devín: jeho hlasom bude herec Vladimír Jedľovský, ktorého hlas je známy napr. zo seriálu Dr. House (House M.D.) a za dabing hlavnej postavy dostal Prémiu Literárneho fondu. Upútavky nahovorí Lucia Vráblicová, autorom zvukovej grafiky je Roman Ferianc. Devín má aj nové slogany, hlavným bude "Vypnite" od copywritera Roberta Bunču. Sekundárne bude Devín pracovať a s týmito sloganmi:

  • To je váš čas. Rádio Devín – vypnite
  • Zážitky zapísané do duší.  Rádio Devín – vypnite
  • Program skomponovaný pre vás. Rádio Devín – vypnite
  • Žijeme umením každý deň. Rádio Devín – vypnite

Rádio Slovensko je slovenskou rozhlasovou dvojkou, za minulý rok malo podľa prieskumu MML-TGI od agentúry Median SK 733-tisícovä počúvanosť (počúval včera), respektíve 16,4 %. Rádio Regina je šieste s 281 tisícmi poslucháčov (6,3 %). Devín v prvej desiatke nie je.

http://youtu.be/wpfLTGe2mVc

http://youtu.be/phHQ07bOqik

http://youtu.be/QKgU1CgHt7o

http://youtu.be/2IE7CBEQTic

http://youtu.be/ApumsmNhZRQ

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 10:00